Nume
Parola
Vizualizări: 4239
Sunteți tânăr manager? Participați la un program de sporire a calificării, cu stagiu de o lună în Germania!
Chisinau, 19 Septembrie 2011 — Centrul de Formare Continuă al Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei primeşte dosarele de participare la Programul de sporire a calificării managerilor „Moldova-Germania”, ce prevede instruire și o lună de stagiu în Germania.
Programul este destinat tinerilor conducători de la întreprinderile moldoveneşti cu potenţial de export, cu structuri stabile de conducere şi cu personal calificat. Participanţii trebuie să reprezinte întreprinderile mici şi mijlocii care doresc să stabilească sau deţin deja contacte cu parteneri de afaceri din Germania.
Obiectivul de bază al Programului este efectuarea unui stagiu de o lună în Germania, pe durata căruia managerii participă la un şir de traininguri şi seminare practice, vizitează întreprinderi notorii germane, întreprind vizite individuale de afaceri la companii germane cu care ulterior vor devin parteneri de afaceri.
Înainte de plecarea în Germania, fiecare grup de participanți urmează un program de pregătire preventivă, organizat de către Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, care include 4 traininguri pe următoarele teme: „Comerţ internaţional şi operaţiuni de export-import”, „Training de prezentare”, „Relaţii interculturale” şi „Tehnici de comunicare şi negocieri în afaceri”.
La Program pot participa întreprinderi din toate domeniile economiei naţionale.
Cerințe față de candidați:
• Poziţie de top sau midlle manager la întreprindere;
• Interese comerciale bine determinate faţă de Germania;
• Cunoaşterea limbii engleze;
• Studii superioare finisate şi experienţă de muncă 3 ani;
• Vârsta până la 40 de ani.
Înscrierea candidaţilor la Program se face în rezultatul unui interviu, organizat de o comisie moldo-germană.
Costurile părţii germane a Programului sunt acoperite de Ministerul Economiei şi Tehnologiilor al Germaniei (BMWi). Fiecare participant va primi bursă de circa 600 euro, va fi asigurat cu cazare şi alimentare (dejun şi prânz).
Proiecte similare se desfăşoară în 13 ţări, printre care: Federaţia Rusă, Ucraina, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Azerbaidjan, China, Vietnam, India, Mongolia.
Programul moldo-german de sporire a calificării managerilor a fost lansat în noiembrie 2008. În total, la el au participat 84 de manageri din Moldova, 9 dintre care se afla acum în Germania.
Nu ezitaţi să completaţi documentele necesare şi să depuneţi dosarul pentru următoarea grupă! Vă aşteptăm!
Contacte:
tel:(22) 23-32-86
e-mail: training@chamber.md
www.chamber.md