Nume
Parola
Vizualizări: 4042
Experți din Germania, pentru întreprinderi din Moldova
Edinet, 16 Septembrie 2011 — Pe 16 septembrie 2011, la filiala Edineţ a Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, în cadrul unei întruniri cu Utte Sonnen, conducător al organizației germane ”Senior Experten Service” pentru Europa de Sud-Est, un grup de 16 întreprinzători din regiunea de nord a țării au fost familiarizați cu posibilitățile de a prelua experiență de la specialiști din Germania.
Potrivit Inei Stanciu, director al filialei Edineț a CCI a Moldovei, Senior Experten Service” (SES) este un bun partener al Camerei. Suportul SES constă în delegarea experţilor germani de înaltă calificare la companiile autohtone pentru a primi consultanță. Pe parcursul unei perioade de 3 săptămâni până la 6 luni, gratuit, experţii SES vor lucra nemijlocit la întreprindere, contribuind la dezvoltarea acesteia. La CCI se pot adresa întreprinderi din diverse domenii de activitate, solicitând sprijinul specialiștilor germani.
La rândul ei, Utte Sonnen a menționat că din baza de date a SES fac parte peste 7500 de experţi din practic toate domeniile. Aceștia oferă asistenţă pentru îmbunătăţirea calităţii produselor şi serviciilor, introducerea noilor tehnici şi tehnologii la întreprindere, controlul costurilor, gestiune şi administrare, parteneriate de afaceri, vânzări şi achiziţii, promovarea produselor. De asemenea, se poate obține consultanță în vederea planificării activităţii firmei, marketing şi management, dezvoltarea firmelor mixte, managementul resurselor umane.
Întrevederea de la Edineț s-a soldat și cu vizite la întreprinderile „Constructcom” SRL și Î.I. „Fleaşoc Ina”- membri ai CCI a Moldovei, care în viitorul apropiat vor beneficia de asistenţa experţilor germani.
CCI colaborează cu SES din anul 1993. Până la momentul actual peste 500 de experţi germani şi-au împărtăşit experienţa cu întreprinzători din Moldova.
www.chamber.md