Nume
Parola
Vizualizări: 1566
Încă 9 manageri autohtoni preiau experiența germană
Chisinau, 14 Septembrie 2011 — În perioada 14 septembrie - 12 octombrie 2011, un grup de 9 conducători de întreprinderi efectuează un stagiu practic în Germania, ce are loc în cadrul Programului moldo-german de sporire a calificării managerilor, implementat de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei.
Potrivit șefei Centrului de Formare Continuă al CCI, Victoria Cotici, pe parcursul stagiului, întreprinzătorii autohtoni vor participa la seminare de instruire, vor avea întrevederi de afaceri cu businessmeni germani și vor vizita unele dintre cele mai renumite companii: ”BMW Leipzig”, ”Banca landului Baden Wurtenberg”, ”Vattenfall Europe Business Services”, ”LUNO Export & Logistic Services”, ”Hamburg Business Development Corporation”ș,a, pentru a prelua experiența germană în management.
”Conform programului pregătit de centrul de instruire ”Cognos International”, participanţii se vor afla în oraşele Dresden, Leipzig şi Hamburg. Ei vor lua parte la trainiguri pe subiecte precum: management intercultural, negocierea în afaceri și business cu parteneri din Germania, marketing și prezentarea produselor/serviciilor pe piața germană, managementul proiectelor, planificarea afacerii și managementul cooperării internaționale, managementul personalului. Aceste teme sunt esențiale pentru dezvoltarea oricărei afaceri, indiferent de domeniul de activitate.
Deoarece scopul proiectului este inițierea parteneriatelor de business dintre întreprinderile din Moldova și cele din Germania, participanții vor avea vizite individuale la întreprinderi, pe domenii de interes, în vederea stabilirii sau dezvoltării relaţiilor de colaborare”, a spus Victoria Cotici.
Din grupul de manageri din Moldova fac parte reprezentanți ai companiilor: „CNC-Service”, „Solis-Energo”, „Lefrucom”, „LongusConstruct”, „P-Slyle”, „Justar-Tehno”, „Esplan Lux”, „Total Gravura” şi „Ferex”.
La instruire ia parte și un grup de 15 manageri din Ucraina.
Programul moldo-german de sporire a calificării managerilor a fost lansat în noiembrie 2008. Coordonatorul proiectului în Germania este Asociaţia GIZ, iar în Republica Moldova - Camera de Comerţ şi Industrie a RM.
În total, la Programul moldo-german de sporire a calificării managerilor au participat 84 conducători de la întreprinderile autohtone.
În prezent, Centrul de Formare Continuă primește cererile pentru completarea unei noi grupe.
Persoanele interesate pot obține informații suplimentare la nr. de tel: (22) 23 32 86, 23 52 94, e-mail: training@chamber.md
www.chamber.md