Nume
Parola
Vizualizări: 5001
ICCD angajează expert juridic în cadrul proiectului „Non-discriminarea femeilor tinere într-o societate democrată”
Chisinau, 12 Septembrie 2011 — Dacă, sunteţi un avocat licenţiat, cu o experienţă pozitivă de apărare a drepturilor omului în domeniul discriminării pe diverse criterii. Cu o mare dorinţă de a diminua discriminarea femeilor tinere în Moldova într-un mod profesionist, responsabil, etic şi operativ. Veţi obţine recunoştinţă şi plăcere de la activitate.
Scurta prezentare despre proiect:
Fenomenul discriminării este prezent în Republica Moldova sub diferite aspecte, însă, de cele mai multe ori, este ignorat. Diferite categorii de persoane sunt expuse tratamentului inegal, dar nu cunosc ce măsuri trebuie întreprinse în astfel de cazuri sau nu sunt informate de faptul că au fost supuse actului discriminării.
Scopul proiectului este de a promova principiul non-discriminării femeilor tinere în raioanele de nord a ţării prin integrarea drepturilor omului în politicile sociale în domeniul activităţii profesioanale.
Acest proiect va duce la îmbunătăţirea statutului femeii în cîmpul muncii, contribuind în acest sens la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, dezvoltarea parteneriatelor între organizaţiile guvernamentale şi neguvernamentale, precum şi a instituţiilor de stat independente în promovarea drepturilor victimelor discriminării pe criterii de gen în sfera angajării în câmpul muncii, acces la bunuri şi servicii, etc.

Locul de desfăşurare a activităţii: Orhei, Rezina, Floreşti şi Şoldăneşti

Responsabilităţi:
o Elaborarea chestionarelor pentru identificarea cazurilor de discriminare a tinerelor femei în cîmpul muncii
o Informarea organelor de competenta juridica (in baza discriminarii)
o Iniţierea acţiunilor în justiţie pe cazuri de discriminare în domeniul angajării în câmpul muncii, acces la bunuri şi servicii, etc. pe criterii de gen, etc.;
o Examinarea cazurilor de discriminare conform gravităţii lor, a locului de muncă, a angajatorului (evaluată în fiecare caz în parte).
o Documentarea cazurilor de discriminare pentru initierea actiunilor in justie
o Depunerea şi înregistrarea cererilor şi dosarelor cu probe în instanţa de judecată

Cerinţe:
o Studii superioare în drept.
o Licenţă de avocat
o Experienţă în domeniu de minim 2 ani
o Abilităţi analitice, de planificare, de cercetare

PENTRU A APLICA:
Trimiteţi prin email o scrisoare de motivare, explicînd interesul manifestat faţă de poziţia dată, o copie a CV-lui, şi numele şi informaţia de contact a 3 persoane de referinţă, inclusiv a angajatorilor precedenţi pe următoarea adresă:
Comitetul Internaţional pentru Diplomaţie Civică, center.gender@civicdiplomacy.org
Pentru informaţii suplimentare puteţi telefona la:
Tel.: (373)-22-843152
Fax: (373)-22-843188
Web-site: www.civicdiplomacy.org
Skype: gender.center
Data limită: 15 septembrie 2011
Doar candidaţii preselectaţi vor fi invitaţi la interviu începînd cu 19.09.2011.