Nume
Parola
Vizualizări: 2268
Curs practic: ”Energie din Biomasă”. Aflați cum să utilizați bioenergia!
Chisinau, 18 August 2011 — Camera de Comerț și Industrie a Moldovei invită agenții economici autohtoni să participe la un curs practic cu genericul ”Energie din Biomasă”, care va avea loc în perioada 30 octombrie – 5 noiembrie 2011.
Cursul va fi condus de experți germani în domeniul elaborării și implementării tehnologiilor noi de producere a energiei din biomasă, fiind destinat specialiștilor în domeniu.
Tematici:
- potențialul de producere a biomasei și tendințele în domeniu;
- producerea biomasei din culturi agricole și deșeuri;
- producerea gazelor din biomasă;
- producerea ”pură”, importanța și perspectivele utilizării eficiente a biomasei;
- abordarea complexă a economisirii energiei prin utilizarea biomasei;
- tehnologii și sisteme de producere a biomasei și bioenergiei;
- tehnologii complexe de prelucrare și utilizare a deșeurilor ce provin din agricultură, precum și a altor deșeuri, utilaje pentru producerea brichetelor;
- resursele de biomasă: obținerea, prelucrarea, transportarea, livrarea biomasei; culturi energetice.
Limbile de lucru: română, engleză, germană (traducerea va fi asigurată).
Cerințe față de participanți:
- pregătire profesională finalizată
- să fie angajați şi să deţină experienţă profesională de minimum 3 ani într-unul din domeniile: instalaţii de încălzire, climatizare sau sanitare.
Organizatori: Camera de Comerț și Industrie a Moldovei, Biroul Balcanic al Clasei de Mijloc, Uniunea Naţională a Cooperaţiei Meşteşugăreşti şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, în cadrul Proiectului „Cooperare economică între Renania Palatinat şi Europa de Sud - Est". Proiectul ţine de şcolarizarea maiştrilor din Europa de sud - est pentru meserii moderne, care să utilizeze eficient energia şi sursele de energii regenerabile.
Scopul seminarului este de a promova utilizarea energiei din biomasă şi de a contribui la dezvoltarea tehnologiilor bioenergetice în Moldova.
Cursul va finaliza cu susținerea unui examen. Absolvenţii vor primi un certificat cu descrierea detaliată a materiei însușite, precum şi materialele didactice utilizate în cadrul seminarului.
Costul participării la seminar: 2000 lei (prețul include participarea la training-uri, serviciile de traducere, materialele didactice, pauzele de cafea și prânzul).
Cererile de participare se primesc până la data de 6 septembrie 2011.
Informaţii suplimentare:
Departamentul Economie al CCI
tel: (22) 22 – 49 – 83
e-mail: pascal@chamber.md
www.chamber.md