Nume
Parola
Vizualizări: 2428
Monitorul Social: Când vom avea un parteneriat-public privat în sectorul sănătăţii?
8 August 2011 — IDIS „Viitorul” va prezenta marţi, 9 august 2011, ora 10:00, cea de-a noua ediţie a Monitorului Social. Genericul acestui număr este „Politicile în domeniul parteneriatului public-privat în sănătate”. Evenimentul va avea loc în sala de conferinţe a IDIS „Viitorul”, et. 2, situată pe str. Iacob Hîncu 10/1.

La prezentare sunt invitaţi oficiali de la Ministerul Sănătăţii, Compania Naţională de Asigurări în Medicină, deputaţi din Comisia pentru protecţie socială, sănătate şi familie, reprezentanţi ai sectorului asociativ, organizaţiilor internaţionale şi jurnalişti.

Autorii – Andrei Mecineanu şi Iurie Malanciuc de la Institutul de Sănătate şi Asistenţă Medico-Socială –analizează aspectele de natură normativă privind parteneriatul public-privat în sănătate în Republica Moldova şi posibilităţile sale de realizare. Asta în situaţia în care în Republica Moldova capacitatea instituţională şi financiară a statului a fost cu mult depăşită de necesităţile în servicii de sănătate.

Monitorul Social reprezintă un produs trimestrial al IDIS „Viitorul”, care surprinde evoluţia problemelor sociale cele mai persistente, sugerând soluţii de remediere a acestora. Buletinul apare cu suportul financiar al Fundaţiei Friedrich Ebert.