Nume
Parola
Vizualizări: 1607
Agenți economici din regiuni sunt familiarizați cu Programul în domeniul eficienței energetice – EUREM
Balti, 20 Iulie 2011 — Pe 20 și 21 iulie 2011, în Bălți și, respectiv, Comrat, Centrul de Formare Continuă al CCI împreună cu filialele din regiune desfășoară seminare de informare referitor la utilizarea surselor de energie alternativă şi regenerabilă, eficiența energetică, oportunităţile şi modalitatea de participare la Programul pentru pregătirea managerilor în domeniu – EUREM (Manager Energetic European).
Proiectul EUREM a fost lansat pe 4 aprilie 2011 și constituie o premieră pentru Moldova, țara noastră fiind prima din afara spațiului Uniunii Europene ce implementează acest program.
Obiectivul de bază al programului EUREM este instruirea specialiştilor din sectorul energetic și cel al construcţiilor, precum şi a persoanelor responsabile de procesele tehnice în cadrul uzinelor şi fabricilor, ce vor însuşi practicile de eficienţă energetică, utilizarea surselor de energie alternativă şi regenerabilă. Specialiştii vor deţine capacităţile necesare pentru a elabora, implementa şi gestiona proiecte de sporire a randamentului resurselor energetice utilizate în cadrul întreprinderilor sau obiectelor private. Certificarea absolvenţilor se va face în colaborare cu Camera de Industrie şi Comerţ din Potsdam (Germania), astfel, diplomele primite de către participanţi vor fi recunoscute şi pe teritoriul Uniunii Europene. Specialiştii instruiţi în cadrul primei etape vor fi şi viitori multiplicatori, cu posibilitatea de a profesa în calitate de manageri energeticieni sau instructori în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie.
Partenerii proiectului sunt: CCI a Moldovei, Comitetul de Est al Economiei Germane (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft), Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare al Germaniei (BMZ).
Menționăm că, în aprilie curent, Moldova a aderat la Consorţiul EUREM, alăturându-se altor 12 state europene în care derulează programul.
Proiectul EUREM Moldova se va desfăşura în perioada 2011 – 2014.
Informaţii suplimentare:
Tel./fax (373 22) 23-32-86
Email: training@chamber.md
Persoană de contact : Cotici Victoria
www.chamber.md