Nume
Parola
Vizualizări: 3185
Şcoala de vară “Participarea civică a tinerilor în Moldova”
13 Iulie 2011 — Comitetul Internaţional pentru Diplomaţie Civică anunţă selectarea participanţilor la Şcoala de Vară care se va desfăşura în perioada 15-21 august 2011.

Scopul de bază al şcolii de vară îl reprezintă:
• sporirea cunoştinţelor privind angajamentul civic al tinerilor în special la nivel local;
• dezvoltarea abilităţilor de a desfăşura activităţi de participare civică;
• consolidarea instrumentelor proprii de promovare a mobilităţii tinerilor în localitatea lor.

Sunt încurajaţi să aplice pentru Şcoala de Vară tinerii cu vîrsta cuprinsă între 15-19 ani din regiunea de nord a ţării (Şoldăneşti, Rezina, Orhei), precum şi regiunea tranistreană (Rîbniţa şi Camenca).
Doritorii sunt rugaţi să completeze formularul de aplicare care poate fi descărcat pe site-ul www.civicdiplomacy.org şi să-l expedieze la adresa concurs@civicdiplomacy.org până la 1 august 2011.
Veţi fi anunţaţi cu privire la rezultatele finale nu mai târziu de 8 august 2011. Doar personele selectate vor fi anunţate cu privire la locul de desfăşurare a şcolii de vară.
Activităţi. Pe parcursul celor 7 zile ale Şcolii vor fi organizate activităţi teoretice şi practice (de ex. lecturi, teatru social, jocuri de rol, studii de caz, prezentări de grup, etc.). Participanţii vor primi diplome de participare.

Beneficii pentru participanţi:
- posibilitatea de a învăţa de la experţii în economie, politică, social, cultură şi mediu;
- posibilitatea de dezvoltare personală şi profesională;
- oportunitatea de a crea noi contacte cu tinerii de pe ambele maluri a le rîului Nistru;
- comunicarea eficientă cu colegii interesaţi de participare civică;
-diploma de participare;

Participarea la seminar este gratuită. Toate cheltuielile privind transportul participanţilor, cazarea, masa, sînt suportate de către organizatori.

Şcoala de vară se va desfăşura în limba română. În caz de necesitate, va fi asigurată şi interpretarea în limba rusă pentru participanţii din regiunea transnistreană.

Persoanele selectate pentru a participa la Şcoala de Vară îşi vor asuma responsabilitatea de a participa la toate sesiunile seminarului.

Comitetul Internaţional pentru Diplomaţie Civica (ICCD) - este o reţea europeană dinamică de dezvoltare a organizaţiilor de tineret pentru drepturile omului, a căror scop este de a activa în statele din Europa Centrală şi de Est. ICCD este focusat pe realizarea proiectelor educaţionale de tineret care vizează promovarea statului de drept, a principiilor democratice de interacţiune între stat şi societate, implicarea tinerilor în procesul decizional, în primul rând, la nivel local.
Mai multe detalii despre activitatea ICCD puteţi afla vizitând paginile din Internet: www.civicdiplomacy.org (în limbile română, rusă, engleză).

Termenul limită de depunere a Formularului de aplicare – 1 august 2011.
Pentru mai multe informaţii vă puteţi adresa, contactînd:

Carolina Budurina, coordonator de proiect
Email: concurs@civicdiplomacy.org
Tel.: (022) 843152;
Fax: (022) 84 31 88


Adresa poştală:

Comitetul Internaţional pentru Diplomaţie Civică;
str. Miorita 3/2, of. 148; MD2028;
Chişinău, Moldova