Nume
Parola
Vizualizări: 3056
Practica de iniţiere în cadrul ICCD - consolidare de capacităţi
Chişinau, 27 Iunie 2011 — În perioada 15-30 iunie 2011 în cadrul Comitetului Internaţional pentru Diplomaţie Civică 10 studenţi ai Facultăţii Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative, Universitatea de Stat din Moldova desfăşoară practica de iniţiere.

În această perioadă de timp, studenţii beneficiază de instruire, consolidare de capacităţi şi formare profesională în domeniul de specialitate.

Începînd cu prezentarea generală a organizaţiei, a scopului, misiunii şi obiectivelor sale strategice, studenţi se bucură şi de o instruire în următoarele domenii:
o Elaborarea de proiecte
o Cum se scrie un comunicat de presa
o Perfectarea unui acord de parteneriat
o Colectarea de fonduri (surse interne şi externe)
o Planificare strategică
o Lobby and advocacy
Ca activitate practică a stagiului este preconizată pentru ziua de vineri, 30 iunie 2011 simularea unei conferinţe de presă cu tematica „Femeile preiau controlul? Republica Moldova are 166 de primăriţe”. Genericul prevăzut este legat şi de continuitatea proiectului „Tinerii pentru politica de gen: împreună reuşim” (noiembrie 2010 – iunie 2011), care a fost implimentat graţie ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului AED Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (MCSSP).
Această activitate va fi organizată în cadrul Centrului de Asistenţă şi Informare pentru ONG-uri „Contact” şi are ca scop consolidarea participării tinerilor la procesul de luare a deciziilor la nivel local.

În acest sens, sperăm că organizarea evenimentelor de acest gen de către participanţii societăţii civile va constitui nu doar un element constructiv pentru consolidarea de capacităţi a studenţilor, dar şi va servi drept un imbold pentru mobilizarea tinerilor de a aduce schimbări la nivel local.

Reprezentanţii societăţii civile, ai mass-mediei, dar şi cei interesaţi de tematica activităţii, sunt aşteptaţi vineri, 30 iunie, în incinta salii de conferinţe a Centrului „Contact”, începînd cu ora 15.00.


Date de contact:
Carolina Budurina, Coordonator de program,
Comitetul Internaţional pentru Diplomaţie Civică
Chişinău, Republica Moldova
Tel. +373-22-843152
Fax +373-22-843188
E-mail: center.gender@civicdiplomacy.org
Web-site: www.civicdiplomacy.org