Nume
Parola
Vizualizări: 1599
La Congaz a fost inaugurat târgul „Gospodăria ţărănească 2011”
Gagauzia, 9 Iunie 2011 — Astăzi, 9 iunie 2011, în satul Congaz, municipiul Comrat, a fost inaugurat târgul expoziţional „Gospodăria ţărănească 2011”, ediţia a II-a, la care participă 15 agenţi economici din Cahul, Ceadâr-Lunga, Chişinău, Comrat, Ialoveni, Tiraspol. Expoziţia este prilejuită de jubileul de 200 ani de la fondarea satului Congaz şi de hramul localităţii respective, fiind organizată de filiala Găgăuzia a Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei în comun cu administraţia publică locală şi întreprinderea „Bugeac-Expo-Business”.
La ceremonia oficială de inaugurare a târgului, directorul filialei Găgăuzia a CCI a Moldovei, Petru Paşalî, a menţionat că bunele relaţii de colaborare dintre filială şi autorităţile publice locale au permis, pentru al doilea an consecutiv, să le ofere locuitorilor şi oaspeţilor satului Congaz încă un prilej de bucurie. În acelaşi timp, programul de afaceri al expoziţiei prevede mai multe activităţi pentru micii întreprinzători şi gospodăriile agricole. Printre acestea se numără un seminar în cadrul căruia 2 instituţii bancare vor prezenta posibilităţile de finanţare pe care le oferă pentru dezvoltarea afacerilor în sectorul agricol.
La finalul discursului, Petru Paşalî a adresat cuvinte de felicitare tuturor locuitorilor satului Congaz.
În calitate de oaspete de onoare, la manifestare a participat vicepreşedintele Adunării Populare a Găgăuziei, Caraseni Demian, care a mulţumit Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei şi agenţilor economici pentru interesul faţă de expoziţie, accentuând necesitatea şi utilitatea desfăşurării unor asemenea evenimente.
Târgul expoziţional „Gospodăria ţărănească 2011” poate fi vizitat de către toţi doritorii, până pe 11 iunie curent, inclusiv.
www.chamber.md