Nume
Parola
Vizualizări: 1616
Gingăşia şi lumina speranţei – pentru copii din Edineţ
Edinet, 1 Iunie 2011 — De Ziua Internaţională a copilului, filiala Edineţ a Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei a mobilizat reprezentanţii mediului de afaceri din regiune, organizând acţiunea socială „Gingăşia şi lumina speranţei copiilor”, ediţia a II-a. La manifestare au participat asociaţii de business, 30 de întreprinderi, peste 40 de absolvenţi ai liceelor şi şcolilor polivalente, tineri specialişti.
Evenimentul a fost organizat cu scopul de a stimula acţiunile de responsabilitate socială corporativă şi a inclus prezentarea experienţei în afaceri a companiilor participante, un program cultural-artistic, cadouri şi o masă de binefacere pentru copii bolnavi de cancer.

În deschiderea manifestării, Ina Stanciu, director al filialei Edineţ a CCI a menţionat că acţiunea respectivă este un îndemn al inimii şi sufletului participanţilor, fiind binevenită pentru întreaga societate. „Împreună reuşim să arătăm un exemplu demn tinerii generaţii şi să aprindem lumina speranţei într-un viitor bun, în oameni cu suflet mare. Asemenea fapte trebuie să facă fiecare dintre noi.
Pentru tineri, manifestarea este un mijloc de informare referitor la viitoarea profesie, la propria afacere care să le asigure independenţa financiară. Agenţii economici, la rândul lor, fac o investiţie în resursele umane tinere, care gândesc şi acţionează într-o manieră inovatoare. În felul acesta, contribuim la crearea noilor locuri de muncă, dezvoltarea economică şi socială a regiunii”, a precizat sursa citată.
În timpul manifestării a fost prezentat Programul Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor - PANET. Începând cu luna iunie curent, în cadrul PANET, Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii în colaborare cu CCI vor organiza un şir de seminare, unde 25 de tineri din regiune îşi vor dezvolta capacităţile antreprenoriale, vor obţine cunoştinţe teoretice şi practice referitor la iniţierea şi dezvoltării unei afaceri.
Conducătorii întreprinderilor: „Calcar”, „Rusagro-Prim”, „Constructcom”, „Ursevcom”, Întreprinderea silvică Edineţ, „Sanandtâz”, „Dîngenarul”, „Mecgrato”, ”Plaiul Barladean”, „Vilora –VS”, „Fleaşoc I”, „Nic-Ol”, „Prime Capital”, „Rediagro”, „Cricial-VT”, „Oxana Edinac”, „Litra”, „Cortulus”, „Reforma-CM”, „Edineţ-Tur” şi-au prezentat locurile vacante, calificările de bază necesare la întreprindere, serviciile şi produsele, au vorbit despre etapele dezvoltării afacerii şi succesele obţinute.
Şi, deoarece acţiunea „Gingăşia şi lumina speranţei copiilor” a fost prilejuită de Ziua Internaţională a Copilului, membrii CCI au oferit tuturor copiilor cadouri, a fost organizată o masă de binefacere, iar copii, la rândul lor, împreună cu Casa de creaţie a Copiilor Edineţ, au prezentat un mic program cultural-artistic.
www.chamber.md