Nume
Parola
Vizualizări: 3531
Aviz de presă || A doua locuinţă protejată pentru persoanele cu afecţiuni mintale îşi deschide uşile la Bălţi
Bălţi, 25 Mai 2011 — Asociaţia SOMATO din Bălţi anunţă despre deschiderea celei de-a doua locuinţe protejate pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală.

Evenimentului va avea loc vineri, 27 mai 2011, la ora 11.00. Presa este invitată.

Partea oficială a evenimentului va avea loc în incinta Primăriei Bălţi, sala 334 (et.3). Invitaţii vor merge la deschiderea locuinţei protejate la ora 12:00 (str. 31 august, 127, casă la curte).

Organizatorii vor asigura jurnaliştii cu transport de la Primărie până la locuinţa protejată.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai unor structuri europene la Chişinău, precum şi ai unor donatori şi organizaţii internaţionale.

Locuinţele protejate pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală din Bălţi, care sunt inaugurate în premieră în Republica Moldova, sunt deschise în cadrul unui proiect derulat de „Global Initiative Hilversum” (Olanda) şi Asociaţia SOMATO (Bălţi) cu suportul financiar al Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, „Mental Health Initiative Open Societe Institute” (Ungaria şi Olanda). Un alt partener în proiect este Primăria municipiului Bălţi.

Prima locuinţă protejată în cadrul proiectului respectiv a fost deschisă la Bălţi de Asociaţia SOMATO la 17 februarie a.c. Alte două locuinţe protejate – un apartament la bloc şi o casă la curte – urmează să fie deschise până în toamna a.c. În total, în cadrul proiectului vor fi deschise patru locuinţe protejate.

***

Despre cea de-a doua locuinţă protejată:
Cea de-a doua locuinţă protejată este situată în oraşul Bălţi, strada „31 august”, 127. Este vorba de o casă la curte cu suprafaţa totală de circa 40 m.p. în care vor locui cinci bărbaţi cu probleme de sănătate mintală. Casa, care are cinci camere, inclusiv două dormitoare, este mobilată, iar locatarii vor dispune de toate condiţiile pentru un trai decent.

Notă pentru editori:
Asociaţia „SOMATO”, care administrează un centru de sănătate mintală cu aceeaşi denumire, este o organizaţie neguvernamentală cu sediul în municipiul Bălţi. Activează în domeniul sănătăţii mintale din 1999, numărându-se printre primele organizaţii din domeniul respectiv din Republica Moldova.