Nume
Parola
Vizualizări: 1579
CCI participă la adunarea generală a Biroului Balcanic al Clasei de Mijloc
Chisinau, 25 Mai 2011 — O delegaţie a Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei participă la adunarea generală a asociaţiei Biroul Balcanic al Clasei de Mijloc, ce se desfăşoară în perioada 25-27 mai 2011, în or. Plovdiv, Bulgaria.

CCI a Moldovei este reprezentată de către Petru Paşalî, director al filialei Găgăuzia şi Sorina Donţu –Sarîterzi, reprezentant al biroului Proiectului de parteneriat cu Camera Meşteşugarilor din Koblenz.
Potrivit directorului Departamentului Economie al CCI, Sergiu Harea, în cadrul evenimentului vor fi prezentate raportul de activitate şi cel financiar al asociaţiei pentru anul 2010, va fi aprobat planul de activitate pentru anul 2011 şi vor fi acceptaţi noi membri.
„CCI a Moldovei este unul dintre membrii fondatori ai acestei organizaţii, împreună cu care întreprindem mai multe acţiuni pentru susţinerea mediului de afaceri. Printre cele mai recente activităţi desfăşurate de CCI cu suportul Biroului Balcanic al Clasei de Mijloc sunt: Forumul internaţional al femeilor meşteşugăriţe, cursul referitor la resursele regenerabile de energie şi cel referitor la renovarea clădirilor. La ele au participat atât specialişti autohtoni, cât şi din ţările membre ale acestei organizaţii”, a precizat sursa citată.

În 2011 Biroul Balcanic al Clasei de Mijloc va marca cea de a 10 aniversare, la ceremonia festivă fiind invitaţi toţi membrii asociaţiei din Europa de sud-est, precum şi înalţi demnitari din Germania. În cadrul festivităţii se preconizează să fie prezentat un nou proiect, „Balcanii de Vest”, ce la fi lansat în curând şi al cărui partener va fi şi CCI a Moldovei.

Biroul Balcanic al Clasei de Mijloc este finanţat de Guvernul german în cadrul Pactului de stabilitate în Balcani, contribuind la dezvoltarea parteneriatelor bilaterale ale Camerei Meşteşugarilor din Koblenz cu ţările din zona Balcanilor. Scopul principal al acestuia este de a susţine clasa de mijloc meşteşugărească din ţările balcanice, care să contribuie tot mai mult la dezvoltarea economică şi socială a ţării.
www.chamber.md