Nume
Parola
Vizualizări: 4241
În Moldova a apărut primul club informal ce promovează sănătatea - PROSĂNĂTATE
Chișinău, 17 Mai 2011 — În Republica Moldova a fost înfiinţat primul Club care va promova sănătatea ca valoare socială – PROSĂNĂTE. Acesta se doreşte a fi o platformă de comunicare între instituţiile de profil ale statului cu societatea civilă şi mass-media, care ar avea acţiuni concrete de promovare a sănătăţii.

Clubul PROSĂNĂTATE  urmează să acţioneze pe două direcţii: informarea şi promovarea sănătăţii; monitorizarea privind reformele în sănătate. Acţiunile Clubului vor fi coordonate de către un Consiliu format din 9 membri. Aceştia urmează să se întrunească odată la două luni pentru a discuta asupra agendei de lucru al Clubului.
Membrii fondatori ai clubului sunt: dl. Mircea Buga, director general CNAM;  dl. Viorel Soltan , Viceministrul Sănătăţii al Republicii Moldova; dl Petru Chiţanu,  preşedinte al Asociaţiei pentru informare publică „PUBLICMEDIA”; dna Victoria Bucătaru, director „Prime FM”; dl Vitalie Dogaru, jurnalist;  dl Arcadie Gherasim, jurnalist; dl Adrian Petcu, director programe Radio Moldova, dna Domnica Negru, jurnalist; dna Veronica Pâslaru, jurnalist.
Clubul PROSĂNĂTATE este deschis pentru toate autorităţile publice, organizaţiile societăţii civile şi mass-media, dar şi cetăţenilor interesaţi de promovarea sănătăţii ca valoare socială. Aceştia sunt încurajaţi să vină cu iniţiative de promovare a sănătăţii, care pot fi transmise pe adresa de e-mail: prosanatate@mail.md
Iniţiativa de înfiinţare a unui club axat pe dimensiunea de promovare a sănătăţii ca valoare socială din partea asociaţiei pentru informare „PUBLICMEDIA”a fost susţinută de către CNAM.


Despre PROSĂNĂTATE:  asociaţie informală, constituită pe bază de voluntariat şi liberă asociere a persoanelor fizice şi/sau juridice în vederea promovării sănătăţii populaţiei Republicii Moldova ca valoare.

Secretariat club:
Tel.: (+373 22) 22-75-07
Fax.:(+373 22) 22-27-66
Mob.: (+373 79) 774411
e-mail: prosanatate@mail.md