Nume
Parola
Vizualizări: 2550
ONU promovează diversitatea familiilor în cadrul Festivalului „Familia”
Chisinau, 10 Mai 2011 — Astăzi în Republica Moldova demarează a treia ediţie a Festivalului “Familia”. Evenimentul se desfăşoară sub egida Guvernului Republicii Moldova, cu susţinerea Organizației Națiunilor Unite şi este dedicat Zilei Familiei, celebrată tradiţional pe 15 mai.

În anul 2011, Festivalul „Familia” promovează respectul pentru familiile diverse – familiile monoparentale, interetnice, familiile cu persoane cu dizabilităţi, familiile alternative care au devenit case gazde pentru copiii orfani (casele de tip familial şi asistenţii parentali profesionişti) şi alte tipuri de familie.

În perioada 10-15 mai, cu ocazia Festivalului „Familia”, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe acţiuni de celebrare a familiei, printre care concursuri pentru elevi, acţiuni publice de informare şi sensibilizare, evenimente festive, concerte.

Kaarina Immonen, Coordonator Rezident ONU în Moldova, a salutat eforturile Guvernului, societății civile și a altor organizații de a promova respectul faţă de diversitatea familiilor organizând deja al treilea an un Festival al Familiei. „Când privim în jur, vedem cum acest fenomen extraordinar și divers este redat printr-un simplu cuvânt “familie”. Ceea ce unește toate familiile este speranța și dragostea de a reuși în condițiile dificile ale acestei lumi nesigure, de a crea un viitor mai bun pentru generațiile care ne vor urma”, a spus Kaarina Immonen.

Evenimentul va culmina cu vizita în R. Moldova a vedetei româneşti Andreea Marin. Pe 14 mai vedeta va vizita penitenciarul de la Rusca, unde va oferi consiliere femeilor deținute. A doua zi, Andreea Marin va participa la activități desfășurate în cadrul Festivalului „Familia” în Chișinău și centrul raional Căușeni, precum și la ceremonia de comemorare a victimelor decedate de SIDA.

“Andreea Marin este o personalitate publică binecunoscută. Este, prin urmare, foarte important că doamna Marin a decis să investească timp, efort și creativitate în promovarea cauzelor nobile”, a menționat Marius Lazurcă, Ambasador al României în Republica Moldova. “ Sunt personal încântat de asocierea Ambasadei la această inițiativă, pe care mi-o doresc încununată de întregul succes”, a mai spus dl Lazurcă.

Ziua Internaţională a Familiei este celebrată în conformitate cu decizia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, adoptată prin rezoluţia 47-237 din 20 septembrie 1993. Începând cu anul 2010, Ziua Familiei a devenit sărbătoare naţională şi în Republica Moldova.