Nume
Parola
Vizualizări: 3483
Mediatorul şcolar - agent al comunităţii în relaţie cu şcoala
Falesti, 12 Aprilie 2011 — În urma training-ului desfăşurat săptămînal în perioada de 24 martie - 07 aprilie, organizat de Centrul de Justiţie Comunitară Făleşti în cadrul proiectului „Medierea şcolară – soluţie în cazul violenţei şcolare”, lansat în februarie curent, s-au format 3 echipe de mediatori şcolari, care fac parte din liceele LT “N.Corlăteanu” s.Glinjeni, LT “Grigore Vieru” s.Sarata Veche, LT s. Albineţul Vechi ale r-lui Făleşti.
    
Rolul echipelor formate este de a activa în calitate de mediatori în soluţionarea conflictelor şcolare, informarea elevilor din liceele din care fac parte despre dreptul lor de a participa la soluţionarea problemelor care-i vizează, prin intermediul programului medierii şcolare şi a suporturilor informaţionale.                                                                                                                   
     
Săptămînal fiecare echipă se va întîlni pentru o scurtă raportare, se va analiza frecvenţa manifestării situaţiilor conflictuale şi a modalităţii în care au fost negociate. Dacă se va observa că situaţiile conflictuale nu mai au o frecvenţă aşa de mare, iar echipa de mediatori are rezultate considerabile, cu siguranţă că proiectul va continua şi în următoarea perioadă.

Centrul de Justiție Comunitară Fălești