Nume
Parola
Vizualizări: 1662
Programul moldo-german de sporire a calificării managerilor a înregistrat rezultate înalte
Chisinau, 25 Martie 2011 — Vineri, 25 martie 2011, o delegaţie oficială a Ministerului Federal al Economiei şi Tehnologiilor al Germaniei a efectuat o vizită de lucru la Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei, în cadrul căreia a discutat cu conducerea CCI despre perspectivele colaborării dintre ţara noastră şi Germania, precum şi despre posibilitatea extinderii Programului moldo-german de sporire a calificării managerilor (MTP).
În cadrul întrunirii, vicepreşedintele CCI a Moldovei, Vladimir Didilica a informat partenerii germani că, pe parcursul celor 3 ani cât a derulat proiectul MTP, de instruire şi stagii în Germania au beneficiat 74 de manageri de la întreprinderile din RM. Ca rezultat al participării la MTP, companiile autohtone au obţinut nu doar specialişti calificaţi, ci şi noi parteneri de afaceri. La momentul actual, 60% dintre participanţi au stabilit noi contacte de colaborare cu agenţi economici din Germania, iar cca 40 de întreprinderi au semnat deja contracte de vânzare-cumpărare, distribuire, reprezentanţă etc.
Ţinând cont de rezultatele pozitive înregistrate, precum şi de faptul că, anul curent, expiră termenul memorandumului de colaborare ce ţine de MTP, CCI solicită prelungirea şi extinderea proiectului şi pentru alte domenii, a spus Vladimir Didilica.
În acest context, Hartmut Roben, conducătorul delegaţiei, reprezentant al Ministerului Federal al Economiei şi Tehnologiilor al Germaniei, a apreciat înalt rezultatele obţinute în cadrul proiectului, care au un impact benefic asupra economiei Republicii Moldova. „MTP este un punct esenţial în relaţiile de colaborare economică dintre ţările noastre. Credem că proiectul va fi prelungit, Germania fiind dispusă să ofere şi în continuare sprijin Republicii Moldova”, a afirmat Hartmut Roben.
Programul moldo-german de sporire a calificării managerilor a fost iniţiat în anul 2008, prin semnarea unui memorandum de colaborare între Ministerul Federal al Economiei şi Tehnologiilor al Germaniei şi Ministerul Economiei şi Comerţului al Moldovei, Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei fiind partenerul din partea RM.
Proiectul prevede un curs de instruire în Moldova, ţinut inclusiv de experţi germani, şi un stagiu de 1 lună în Germania.
Scopul Programului este sporirea calificării tinerilor manageri şi stabilirea relaţiilor de colaborare cu întreprinderi din Germania.
În perioada 16 martie - 13 aprilie 2011, un nou grup de manageri autohtoni, format din 15 persoane, participă la stagiu în Germania, încă 3 persoane urmând să efectueze un stagiu de 3 luni.
Centrul de Formare Continuă al CCI a Moldovei invită managerii companiilor autohtone să depună cererile de participare pentru noul grup de instruire.
Contacte:
Tel: (22) 23 52 94, 23 32 86
e-mail: training@chamber.md
www.chamber.md