Nume
Parola
Vizualizări: 1546
În curând vom afla învingătorii ediţiei jubiliare a concursului pentru cel mai bun vin de casă „POLOBOCUL DE AUR”
Chisinau, 16 Martie 2011 — În perioada 16 – 23 martie 2011, învingătorii etapei regionale a concursului pentru cel mai bun vin de casă „POLOBOCUL DE AUR 2011”, vor depune mostrele pentru participare la degustaţia republicană a concursului, a anunţat miercuri, 16 martie curent, şefa Direcţiei Expoziţii şi Târguri a Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei, Marina Petrov.

Potrivit sursei citate, etapa regională a ediţiei a X-a a „POLOBOCULUI DE AUR” a fost organizată în perioada februarie-martie curent, la filialele Cahul, Găgăuzia, Hânceşti, Orhei, Tighina şi Ungheni ale Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei. La ea au participat circa 500 de producători de vin de casă – persoane fizice din diferite raioane.

Concursul „POLOBOCUL DE AUR” are 4 nominalizări, fiecare dintre care conţine 2 categorii: vin alb şi vin roşu. La competiţie pot fi depuse mostre de vinuri de casă naturale (fără adaosuri), produse în anii trecuţi şi vinuri tinere (produse în 2010), cu indicarea denumirii vinului, anului de fabricaţie, sortului de struguri folosit la producerea acestuia.

Degustaţia republicană va avea loc la sfârşitul lunii martie, la „Casa Vinului”, care este sponsor al ediţiei din anul curent. Membrii comisiei de degustare sunt profesionişti cu o vastă experienţă în domeniu. Preşedintele juriului de degustare este Anatol Balanuţa, şef al catedrei Enologie a Universităţii Tehnice, profesor, vicepreşedinte al comitetului organizatoric.

Concursul „POLOBOCUL DE AUR” se bucură de succes în rândul producătorilor de vin de casă, fapt demonstrat de numărul mare de participanţi.
Premiul mare al concursului este trofeul “POLOBOCUL DE AUR” - un butoi de 120 de litri, de stejar, în care se poate păstra vinul. Butoaiele sunt făcute manual, după tehnologiile tradiţionale, de către meşteri populari iscusiţi.
Decernarea premiilor învingătorilor concursului va avea loc în luna octombrie, într-o atmosferă solemnă, în cadrul Zilei Naţionale a Vinului, a precizat Marina Petrov.

Concursul „POLOBOCUL DE AUR” este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei, anual, din 2002, cu scopul de a evidenţia şi aprecia cei mai buni producători de vin de casă, de a promova şi păstra tradiţiile naţionale de producere a vinului calitativ în condiţii de casă. Participarea la concurs este gratuită.
Informaţii suplimentare: Direcţia Expoziţii şi Târguri a Camerei de Comerţ şi Industrie
Tel: (22) 23-84-10, 21-07-25, 21-14-42
www.chamber.md