Nume
Parola
Vizualizări: 4095
Acord de colaborare în domeniul promovării politicilor de sănătate
15 Martie 2011 — Chișinău, 15 martie 2011

Comunicat de presă

Acord de colaborare în domeniul promovării politicilor de sănătate

Centrul pentru Politici şi Analize în Sănătate (Centrul PAS) şi Şcoala de Management în Sănătatea Publică (ȘMSP) au încheiat un acord de colaborare în domeniul dezvoltării și promovării politicilor de sănătate în Republica Moldova.

Importanța acordului rezidă în dorinţa celor două instituții de a contribui la îmbunătăţirea sănătăţii publice şi la consolidarea sistemului de sănătate prin fortificarea colaborării dintre organizațiile societății civile și instituțiile mediului academic.

Acordul include un șir de prevederi, care au scopul de a contribui la cooperarea în domenii extinse ale ştiinţei managementului sănătăţii publice; procesului de elaborare, monitorizare, evaluare şi implementare a politicilor de sănătate şi a celor din domeniul social; realizării cercetărilor ştiinţifice, serviciilor de consultanţă, studiilor epidemiologice/sondajelor sociologice şi a altor forme de evaluare a sănătăţii publice în scopul identificării celor mai eficiente intervenţii de sănătate pentru populație.

Centrul pentru Politici şi Analize în Sănătate (Centrul PAS) este o organizaţie neguvernamentală, independentă, non-profit şi apolitică din Moldova, creată în 1999. Principalele sale domenii de activitate ţin de: elaborarea şi promovarea politicilor de sănătate publică, implementarea programelor de sănătate publică, monitorizarea şi evaluarea activităţilor, realizarea studiilor calitative şi cantitative în domeniul sănătăţii, dezvoltarea capacităţilor, pregătirea şi desfăşurarea campaniilor informaţionale etc.

Şcoala de Management în Sănătate Publică (ŞMSP) este o instituţie didactico-academică, creată pe lângă Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu" în 2001. Scopul primordial al ŞMSP constă în promovarea valorilor naţionale şi europene cu privire la sănătatea publică şi management, dezvoltarea capacităţilor de instruire prin implementarea programului de masterat în domeniu, instruirea specialiştilor pentru a face faţă noilor provocări şi cerinţe ale sistemului de sănătate.

Ambele organizaţii, pe parcursul anilor, au înregistrat numeroase performanţe la nivel naţional şi internaţional, ceea ce se datorează profesionismului, dedicaţiei şi competenţei angajaţilor celor două echipe. Prezentul acord de colaborare va contribui la crearea noilor soluţii de succes şi la fortificarea sistemului de sănătate în Republica Moldova.

Pentru informații suplimentare, contactați:
Serviciul Relații cu Publicul, Centrul PAS
Tel.: +373 22 22 63 43, e-mail: office@pas.md