Nume
Parola
Vizualizări: 4874
Se anunţă deschiderea programului de Burse pentru Jurnalişti “Milena Jesenska”, sesiunea 2011-2012
Chişinău, 23 Februarie 2011 — Acest program este iniţiat de Institutul pentru Ştiinţe Umane din Viena cu sprijinul Fundaţiei ERSTE şi ofera jurnalistilor din presa scrisă, TV şi online oportunitatea de a se dedica pe o perioadă de trei luni unei teme de cercetare, într-una din zonele de interes ale Institutului. Intre acestea se numără: solidaritate socială/surse de inegalitate socială, religie & secularism, cultură şi instituţii: Europa Centrală şi de Est în context global.

Anul acesta sunt încurajate propunerile de proiecte care se concentrează pe drepturile omului. Pentru detalii suplimentare privind domeniile de cercetare puteţi vizita:

http://www.iwm.at/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=92


Jurnaliştii selectaţi vor beneficia de o bursă de 7.630 de euro, un birou dotat cu acces la e-mail şi internet, instrumente de cercetare disponibile în cadrul Institutului şi alte resurse necesare în Viena. De asemenea, în cadrul programului se mai oferă o sumă de 1.820 de euro pentru deplasări în scopul cercetării în ţările din vecinătatea Austriei.


Deadline-ul pentru aplicaţii este 15 aprilie 2011.


Documente necesare pentru aplicaţii:

- formularul de aplicare - poate fi descărcat de pe site (http://info.iwm.at/milena11.zip) sau solicitat prin fax (0043 13 13 58 30) ori e-mail (fellowships@iwm.at);

- o propunere de proiect bine structurată, scrisă în limba engleză, care sa nu depăşească trei pagini;

- un CV în limba engleză;


Toate informaţiile referitoare la criteriile de eligibilitate, procedura de aplicare etc. le puteţi gasi pe site-ul Institutului:

http://www.iwm.at/index.php?option=com_content&task=view&id=52&Itemid=90