Nume
Parola
Vizualizări: 1757
Programul moldo-german de sporire a calificării managerilor este în plină desfăşurare
Chisinau, 11 Februarie 2011 — La 11 februarie curent, 14 manageri de la companiile autohtone, participanţi la Programul moldo-german de sporire a calificării managerilor, iau parte la training-ul „Relaţii interculturale Moldova - Germania". Seminarul este condus de expertul german Sergej Korsowezki, consultant al CCI a Moldovei, cu scopul de a pregăti managerii pentru stagiul în Germania, ce se va desfăşura în perioada 13 martie - 13 aprilie 2011.

Din grupul de participanţi la proiect fac parte reprezentanţi ai întreprinderilor ce activează în domeniile: telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale, publicitate şi consultanţă, imobil, agricultură etc.

Referindu-se la necesitatea pregătirii prealabile pentru stagiul în Germania, şefa Centrului de Formare Continuă al CCI a Moldovei, Victoria Cotici, a spus: „Cu toate că mulţi dintre manageri au cunoştinţe generale despre Germania, training-ul de astăzi le va atrage atenţia asupra mai multor aspecte practice despre felul cum trebuie să se informeze pentru o întrevedere de afaceri (şi nu numai) cu potenţialii parteneri din Germania, cum să se comporte în anumite situaţii, fiind într-o ţară străină, şi cum să-şi îmbunătăţească stilul şi maniera de a fi tânăr manager moldovean".

În cadrul seminarului, dr. Sergej Korsowezki a făcut o prezentare amplă a sferelor economică, socială şi politică ale Germaniei. Un accent aparte a fost pus pe cultura şi stilul de afaceri german versus moldovenesc, dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre întreprinderile din cele 2 ţări.

Menţionăm că timp de o lună, împreună cu încă 4 manageri din Belarus, managerii din Moldova vor face un stagiu la Centrul EUROPANORAT din Berlin.

Programul moldo-german de sporire a calificării managerilor a fost iniţiat în anul 2008, prin semnarea unui memorandum de colaborare între Ministerul Economiei şi Tehnologiilor Informaţionale al Germaniei şi Ministerul Economiei şi Comerţului al Moldovei. Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei este partenerul din partea RM.

Proiectul prevede un curs de instruire în Moldova, ţinut inclusiv de experţi germani, şi un stagiu de 1 lună în Germania.

Scopul Programului este sporirea calificării tinerilor manageri şi stabilirea relaţiilor de colaborare cu întreprinderi din Germania.

Până în prezent, de instruire în cadrul proiectului au beneficiat 61 de reprezentanţi ai diferitor companii autohtone.
www.chamber.md