Nume
Parola
Vizualizări: 1546
Încă 47 de întreprinderi au primit acceptul pentru a participa la proiectul „Ameliorarea Competitivităţii 2”
Chisinau, 8 Februarie 2011 — Luni, 7 februarie 2011, a avut loc şedinţa Comitetului de evaluare a componentei de implementare a schemei de grant-uri a proiectului Băncii Mondiale „Ameliorarea Competitivităţii 2”, care a examinat şi aprobat pentru participare 47 de dosare, a anunţat Sergiu Harea, director al Departamentului Economie al Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei.
De la iniţierea proiectului şi până în prezent, au avut loc 4 şedinţe ale Comitetului de evaluare, unde 273 de companii au primit acceptul de a participa la proiect. Companiilor participante li se vor returna 50% din cheltuielile pentru servicii de consultanţă şi implementare a standardelor internaţionale de calitate, alte servicii de dezvoltare a business-ului.
În cadrul şedinţei, Sergiu Harea a accentuat, că întreprinderile autohtone îşi exprimă tot mai mult interesul faţă de acest proiect, fapt ce denotă dorinţa acestora pentru a spori competitivitatea produselor şi serviciilor lor. „Ţinând cont de numărul limitat de beneficiari, îndemn agenţii economici să depună formularele de participare cât mai curând posibil, deoarece data limită de primire a cererilor este de 31 martie 2011”.
Mecanismul de grant-uri în cadrul proiectului „Ameliorarea Competitivităţii 2", finanţat de Banca Mondială, a fost lansat în septembrie 2010, iar CCI a fost selectată în calitate de administrator al schemei de grantu-uri. Programul prevede cofinanţarea prestării serviciilor de consultanţă, în valoare totală de 1,5 mln dolari SUA.
Guvernul Republicii Moldova, Ministerul Economie şi Camera de Comerţ şi Industrie, cu susţinerea financiară a Băncii Mondiale, desfăşoară proiectul „Ameliorarea Competitivităţii 2", cu scopul de a încuraja întreprinderile autohtone să-şi dezvolte cu succes afacerile, să-şi consolideze poziţiile pe piaţă şi să îmbunătăţească abilităţile profesionale ale angajaţilor.
Detalii şi formularele de aplicare:www.chamber.md