Nume
Parola
Vizualizări: 3596
Situatia epidemiologica prin gripa în municipiul Chisinau
Chisinau, 7 Februarie 2011 — De la începutul anului curent în municipiul Chisinau au fost înregistrate 68 de cazuri de gripa, confirmate prin teste de laborator. De asemenea, s-au înregistrat 332 de cazuri de suspectie la gripa, iar 200 de persoane au fost spitalizate.

Potrivit Directiei Sanatatii a Consiliului municipal Chisinau, pe parcursul saptamânii trecute în capitala s-au înregistrat, de asemenea, 813 cazuri de infectii respiratorii acute. De mentionat ca pe parcursul ultimei saptamâni s-a constatat o crestere a numarului de cazuri de infectii virale respiratorii acute - 3053 de cazuri, dintre care 53% sunt copii. A crescut si numarul complicatiilor infectiilor virale acute, fiind înregistrate 292 cazuri de pneumonie, 61% la fel sunt copii.

În legatura cu situatia creata, Primaria Chisinau a întreprins un sir de masuri administrative si organizatorice de prevenire si diminuare a consecintelor gripei. Începând cu data de 25.01.2011, în Institutiile Medico-Sanitare Publice municipale a fost introdus un regim sanitar special de activitate, care va fi mentinut pe întreaga perioada de raspândire a gripei sezoniere. S-au intensificat si activitatile de depistare precoce a bolnavilor, în special a femeilor gravide si copiilor cu gripa sezoniera, cu luarea masurilor de profilaxie si tratament ce se impun.

Totodata, pe rutele municipale de microbuz a fost introdus un regim special de activitate pentru aceasta perioada, fiind revazute orarele si reduse intervalele de circulatie, pentru evitarea aglomerarii în transport. Adminitratorii rutelor municipale de transport au fost obligati sa asigure zilnic prelucrarea cu substante sanitare a unitatilor de transport, precum si dezinfectarea si aerisirea masinilor în pauzele dintre ture.

Directia Relatii Publice, Primaria mun. Chisinau