Nume
Parola
Vizualizări: 3150
Peste 400 de funcţii vacante în administraţia publică – informaţie diseminată la Târgul locurilor de muncă
Chisinau, 4 Februarie 2011 — În cadrul Târgului locurilor de muncă, desfăşurat în perioada 1 – 5 februarie curent la Centrul internaţional de expoziţii „MoldExpo”, Cancelaria de Stat (Direcţia politica de cadre) diseminează informaţia cu privire la mai bine de 400 funcţii vacante în autorităţile administraţiei publice centrale.
 
Tinerii specialişti în căutarea unui loc de muncă, dar şi studenţii în ultimul an de facultate, se adună tradiţional la Târgul locurilor de muncă, desfăşurat anual. Anul acesta, potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Târgul a adunat mai mulţi vizitatori ca de obicei.

Printre cele mai bine de 400 funcţii vacante în administraţia publică, 40 sunt funcţii publice de conducere, 139 - funcţii publice de execuţie, 232 - funcţii publice cu statut special (informaţia respectivă fiind prezentată de autorităţile publice centrale). De asemenea, celor interesaţi li se distribuie pliantul „Încadrarea în serviciul public”, care oferă informaţie cu privire la ocuparea funcţiei publice, condiţiile de bază pentru a candida la o funcţie publică, concursul pentru ocuparea funcţiei publice vacante, drepturile şi obligaţiile funcţionarului public ş.a.

Colaboratorii Direcţiei oferă consultaţii celor interesaţi de încadrarea în serviciul public şi îşi exprimă speranţa că, prin intermediul Târgului, se va reuşi să se atragă mai mulţi candidaţi la funcţiile vacante.
 
Creşterea calităţii serviciului public prin aplicarea inechivocă a practicii de angajare prin concurs a funcţionarilor publici, instituţionalizarea unui sistem de recrutare în bază de merit şi competenţe constituie una din priorităţile Guvernului, potrivit Programului de activitate a Guvernului Republicii Moldova pentru anii 2011 – 2014 „Integrarea europeană: Libertate, Democraţie, Bunăstare”.
 
Informaţia cu privire la modalitatea de depunere a actelor pentru o funcţie vacantă, precum şi lista funcţiilor vacante este disponibilă pe paginile electronice a fiecărei instituţii publice.
 
Direcția politica de cadre, Cancelaria de Stat