Nume
Parola
Vizualizări: 1745
Expoziţia naţională „FABRICAT ÎN MOLDOVA 2011” – un deceniu de evoluţie
Chisinau, 1 Februarie 2011 — Ediţia jubiliară, a X-a, a expoziţiei naţionale multiramurale „FABRICAT ÎN MOLDOVA", organizată de Camera de Comerţ şi Industrie, sub patronajul Guvernului, care se desfăşoară în perioada 1-5 februarie 2011, la CIE Moldexpo, a reunit peste 300 de participanţi din diferite regiuni ale ţării şi din majoritatea ramurilor economiei naţionale.

La cea mai importantă expoziţie a anului, cele peste 300 de întreprinderi ce activează în sectoarele: agroalimentar, vinicol, textile, industria mobilei, servicii bancare, telecomunicaţii, învăţământ, cercetare ştiinţifică, meşteri populari etc, şi-au expus mărfurile pe o suprafaţă de peste 2400 metri pătraţi.

Cu standuri colective, la „FABRICAT ÎN MOLDOVA 2011" iau parte întreprinzători din raioanele: Anenii Noi, Cahul, Călăraşi, Cimişlia, Dubăsari, Edineţ, Hânceşti, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Ocniţa, Râşcani, Sângerei, Străşeni, Ştefan Vodă, precum şi din UTA Găgăuzia.

La standurile camerelor de comerţ şi industrie din Belarus, România, Ucraina şi statele membre ale Acordul Central European de Comerţ Liber (CEFTA) sunt prezentate materiale informaţionale ale agenţilor economici din aceste ţări, interesaţi să iniţieze parteneriate de afaceri cu întreprinderi din Moldova. Expoziţia va mai fi vizitată de oaspeţi din Bulgaria, Cehia, Germania.

Programul de afaceri al ediţiei jubiliare a expoziţiei naţionale „FABRICAT ÎN MOLDOVA" prevede desfăşurarea a 10 seminare şi 6 mese rotunde, în cadrul cărora vor fi abordate subiecte actuale, printre care menţionăm: exportul de mărfuri, asigurările sociale, subvenţiile şi asigurările în agricultură, agricultura ecologică, politica fiscală şi vamală, standardele în reglementările tehnice etc. De asemenea, nu vor lipsi tradiţionalele degustaţii, prezentări de produse şi companii.

La 2 februarie, la masa rotundă „Dezvoltarea cooperării economice dintre Republica Cehia şi Moldova" va participa o delegaţie de întreprinzători cehi. Aici se preconizează organizarea întrevederilor bilaterale de afaceri.

În cadrul expoziţiei, la 3 februarie, într-o atmosferă solemnă, vor fi făcute publice totalurile concursului „Marca comercială a anului 2010", fiind înmânate distincţiile învingătorilor.

„FABRICAT ÎN MOLDOVA 2011" le oferă o şansă în plus şi peroanelor care îşi caută un serviciu. Acestea pot vizita standul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, unde, pe întreaga durată a expoziţiei, va fi desfăşurat Târgului locurilor de muncă.

Expoziţia „Fabricat în Moldova" este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei, sub patronajul Guvernului, cu scopul de a susţine întreprinzătorii autohtoni, a promova produsele şi serviciile fabricate în ţara noastră, a stimula producerea mărfurilor calitative şi competitive, a le oferi consumatorilor şi comercianţilor posibilitatea de a se familiariza cu produsele şi serviciile de piaţa noastră.

Menţionăm că, la prima ediţie a expoziţiei, care a avut loc în 2002, au luat parte 59 de companii: 15 au expus utilaj, tehnică şi ambalaj, 11 au reprezentat din industria alimentară, 5 - ramura vinicolă, 6 - industria uşoară, 7 - instituţii de cercetări ştiinţifice, 6 - meşteri populari, iar 9 companii au fost din alte domenii. Multe dintre aceste întreprinderi au devenit participanţi fideli, valorificând pe deplin oportunităţile oferite de expoziţie. Printre ele sunt: „Alfa Nistru", „Barza Albă", „Carmez", „Cricova", „Franzeluţa", „Ionel", „Lactis", „Rusnac Moldaqa", „Vinuri-Ialoveni", „Viorica Cosmetic" ş.a.

Iar pentru întreprinderile: „Agrosmix-grup", „Foitaj Delicios", „Iuvas", ÎI „Alexandru Chelaru" etc, expoziţia „FABRICAT ÎN MOLDOVA" a fost o adevărată pistă de lansare. Majoritatea participanţilor la manifestare şi-au găsit clienţi fideli, au încheiat contracte de colaborare, şi-au diversificat oferta în rezultatul cercetării pieţei. Astfel, la un deceniu de la iniţierea expoziţiei, putem spune că „FABRICAT ÎN MOLDOVA" a devenit un eveniment de importanţă internaţională.

Informaţii suplimentare: Direcţia Târguri şi Expoziţii a CCI a Moldovei:

tel. 23- 84- 10, 21-14-42, 21-07-25.
www.chamber.md