Nume
Parola
Vizualizări: 2811
A N U N Ţ privind organizarea FOR-ului ONG-urilor de MEDIU
Chisinau, 14 Ianuarie 2011 — FORUL ONG-urilor de Mediu – redeschidem ușa către dialog intersectorial!
Perioada istorică de tranziţie, traversată de societatea ţării noastre la momentul actual, este o provocare pentru toţi actorii implicaţi, în vederea consolidării dialogului şi creării de parteneriate, având un sigur scop – dezvoltarea societăţii. Ţinând cont, că actualmente Republica Moldova trece printr-un şir de reforme, considerăm ca a venit un moment oportun pentru sectorul asociativ să se expună pe marginea celor mai stringente probleme de mediu.
În acest context, consorţiul organizațiilor neguvernamentale de mediu din Moldova Eco-Contact, Centrul Naţional de Mediu şi Pro Dezvoltare Rurală, împreună cu Fundaţia din Regatul Ţărilor de Jos Milieukontakt International, cu sprijinul financiar al Programului MATRA al Ministerului Afacerilor Externe al Olandei, Global Environment and Technology Foundation, PNUD Moldova au venit cu iniţiativa organizării FOR-ului ONG-urilor de Mediu din Republica Moldova, având la bază raţiunea consolidării dialogului dintre societatea civilă și diferiţi actori din domeniul mediului și dezvoltării durabile.
Acest FOR reprezintă un spaţiu pentru a discuta posibilitatea revitalizării dialogului între asociaţiile de mediu, lansării unei iniţiative în crearea dialogului dintre societatea civilă și sectorul privat, inclusiv şi stabilirea parteneriatelor cu asociaţiile obşteşti din alte domenii de dezvoltare şi cu autorităţile de resort.
Astfel, FORUL propune următoarele obiective:
1. Crearea platformei de comunicare pentru schimbul de informaţie, cunoştinţe şi experienţă acumulată pe parcursul ultimilor ani în contextul aderării la UE;
2. Stabilirea parteneriatelor între reprezentanţii societăţii civile, inclusiv intersectoriale şi cu mediul de afaceri;
3. Determinarea Poziţiei sectorului asociativ pe 3 teme de mediu stringente pentru ţară: deşeuri, apă şi participarea publicului;
4. Elaborarea platformelor comune ale ONG-urilor și prezentarea acestora la diferite evenimente pe plan naţional şi internaţional, preconizate pentru 2011.
FOR-ul va avea loc în data de 3-4 februarie 2011, în cadrul Centrului de Conferințe ”Summit Events” (mun. Chișinău, str.Tighina 49/3), cu începere la ora 9.00. La FOR sunt așteptați reprezentanți ai ONG-ri de mediu, ai autorităților centrale de mediu, reprezentanți ai ONG-lor din alte domenii, inclusiv internaționale, reprezentanți ai sectorului de afacerii şi mass-media. Cheltuielile legate de desfăşurarea evenimentului (transport, cazare şi alimentare) sunt asigurate de către organizatori. Limba de lucru este romana. Se va asigura traducerea simultana in si din engleza/rusă pe tot parcursul evenimentului.
Doritorii de a participa la FOR-ul ONG-urilor de Mediu sunt rugaţi să completeze Formularul de Înregistrare şi să-l expedieze la adresa de email for-mediu@vox.md. Formularul de înregistrare poate fi solicitat printr-o adresare comunicată până în data de 21 ianuarie 2011 pe e-mail-ul menţionat anterior. Participarea la FOR al organizaţiilor selectate va fi confirmată adiţional prin e-mail, de către organizatori, în perioada 24-30 ianuarie 2011.
Ne vedem la FOR!
Comitetul organizatoric

PARTENERI MEDIA

Revista „Natura”
Asociaţia Radiojurnaliştilor de Mediu „Eco-Terra”
ONG "Metropolitan Media"