Nume
Parola
Vizualizări: 2355
Seminar: „INCOTERMS 2010”- termeni de comerţ internaţional
Chisinau, 10 Ianuarie 2011 — La 2 februarie 2011, în cadrul expoziţiei naţionale „Fabricat în Moldova", Camera de Comerţ şi Industrie, în parteneriat cu proiectul DIHK - CEFTA, va organiza seminarul „INCOTERMS şi contractele comerciale internaţionale: noutăţi şi tendinţe pentru 2011". Seminarul va fi condus de experţi din Uniunea Europeană şi va avea loc la centrul expoziţional Moldexpo, mun. Chişinău, str. Ghioceilor 1, a anunţat Sergiu Harea, director al Departamentului Economie al CCI, în cadrul şedinţei ordinare de luni, 10 ianuarie curent.

Potrivit sursei citate, evenimentul este oportun pentru agenţii economici de la noi din ţară, or, începând cu 1 ianuarie 2011, pe piaţa internaţională au intrat în vigoare noi reguli INCOTERMS (Termeni de Comerţ Internaţional).

INCOTERMS sunt reguli publicate de Camera Internaţională de Comerţ de la Paris (ICC) şi se referă la interpretarea uniformă a obligaţiilor vânzătorului şi cumpărătorului privind derularea contractului de vânzare internaţională referitor la livrarea mărfurilor, repartiţia cheltuielilor, transferul riscurilor şi formalităţile documentare privind trecerea mărfurilor de la vânzător la cumpărător.

Seminarul are obiectivul de a familiariza participanţii cu noutăţile în domeniu, a evidenţia problemele pe care le întâlnesc agenţii economici atunci când încheie contracte internaţionale şi modalităţile de soluţionare a acestora prin prisma regulilor INCOTERMS 2010.

„Regulile INCOTERMS au fost modificate cu scopul de a asigura o formulare mai exactă şi mai clară a termenilor respectivi, care să reflecte practicile comerciale moderne, iar cunoaşterea acestora permite evitarea conflictelor sau, cel puţin, înlăturarea neclarităţilor vizavi de interpretarea termenilor de comerţ în diferite ţări", a precizat Sergiu Harea.

Pentru a susţine reprezentanţii mediului de afaceri din Moldova în vederea dezvoltării afacerilor şi intensificării comerţului internaţional, CCI invită să participe la lucrările seminarului experţi autohtoni şi de peste hotare.

Limba de comunicare: română, germană (cu traducere sincron).

La seminar pot participa: şefii departamentelor juridice ale companiilor, asociaţii de jurişti, consilieri pe probleme juridice, reprezentanţi ai firmelor juridice şi de consultanţă, specialişti în comerţ internaţional şi soluţionare a litigiilor, reprezentanţi ai companiilor exportatoare/importatoare.

Taxa de participare: 150 lei

Cererile de participare pot fi depuse până la 21 ianuarie 2011, la Camera de Comerţ şi Industrie, e-mail: pascal@chamber.md.

Informaţii suplimentare:
tel: (22) 22 - 49 - 83
www.chamber.md