Nume
Parola
Vizualizări: 1603
Expoziţia naţională „Fabricat în Moldova” la a 10-a aniversare!
Chisinau, 23 Decembrie 2010 — În contextul organizării celei de a X-a ediţii a expoziţiei naţionale multiramurale „Fabricat în Moldova", recent, a avut loc şedinţa comitetului organizatoric al evenimentului, ce a fost condusă de viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei. În timpul întrunirii, membrii comitetului au discutat despre conceptul expoziţiei, modalitatea de desfăşurare etc. Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr a apreciat oportunitatea organizării unei asemenea manifestări şi a reconfirmat disponibilitatea Guvernului de a patrona expoziţia.

La ediţia jubiliară a expoziţiei naţionale „Fabricat în Moldova", organizată de Camera de Comerţ şi Industrie, care se va desfăşura în perioada 1-5 februarie 2011, la „Moldexpo", vor participa delegaţii ale CCI din statele membre ale Acordului Central European de Comerţ Liber - CEFTA, a precizat Marina Petrov, şefa Direcţiei Expoziţii şi Târguri a CCI, în cadrul şedinţei comitetului organizatoric.

În această ordine de idei, sursa citată a spus că, tradiţional, la lucrările expoziţiei „Fabricat în Moldova" vor fi prezenţi oameni de afaceri din Ucraina, Belarus, România, iar în premieră, vor lua parte reprezentanţi ai mediului de afaceri din ţările membre CEFTA: Serbia, Croaţia, Macedonia, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Albania.

La „Fabricat în Moldova 2011" se preconizează să expună, pe o suprafaţă de peste 2000 metri pătraţi, întreprinderi ce activează în majoritatea sectoarelor economiei. De asemenea, cu standuri colective ale companiilor din regiuni, vor fi reprezentate şi raioanele RM.

„Iată că deja de un deceniu, sezonul expoziţional de la noi din ţară este deschis de „Fabricat în Moldova". Istoria acesteia a început în 2002, determinând, pe parcursul ultimilor 10 ani, vectorul de dezvoltare a producătorilor de mărfuri şi prestatorilor de servicii autohtoni. Prin programul divers de afaceri, „Fabricat în Moldova" este o oportunitate excelentă de promovare, schimb de experienţă şi stabilire a noilor contacte", a afirmat Marina Petrov.

În cadrul celei de a X-a ediţii a expoziţiei „Fabricat în Moldova" va avea loc un seminar cu tematica: „Reguli Internaţionale de Livrare INCOTERMS", organizat de CCI, în colaborare cu parteneri germani. La fel, nu vor lipsi prezentările de companii şi produse, Târgul Locurilor de Muncă, concursul „Medalia de Aur a expoziţiei naţionale Fabricat în Moldova", precum şi ceremonia oficială de premiere a învingătorilor concursului „Marca comercială a anului 2010".

Menţionam că, începând cu 2006, „Fabricat în Moldova"se desfăşoară sub patronajul al Guvernului RM.

Cererile de participare la expoziţie pot fi depuse la Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei: mun. Chişinău, bd. Ştefan cel Mare 151, etajul 2, Direcţia Târguri şi Expoziţii
tel/fax: 23-84-10, 21-14-42, 21-07-25
e-mail: expo@chamber.md
www.chamber.md