Nume
Parola
Vizualizări: 3909
IDIS „Viitorul” şi Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” sunt dezamăgiţi de neprofesionalismul şi rea voinţa presei galbene din Republica Moldova
Chisinau, 17 Decembrie 2010 — IDIS „Viitorul” şi Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” îşi exprimă dezamăgirea faţă de o serie de articole publicate într-un ziar de tiraj mare, scrise de acelaşi autor, care cu rea voinţă utilizează studii de politici publice în calitate de instrument de denigrare a oponenţilor politici.

În calitatea lor de think-tankuri independente şi neafiliate politic, IDIS „Viitorul” şi „Expert-Grup” monitorizează în permanenţă actul guvernării şi vin cu soluţii fezabile pentru a îmbunătăţi situaţia din ţară, în conformitate cu misiunile lor instituţionale. Soluţiile de politici au scopul de a ajuta guvernele, şi nicidecum de a fi folosite pentru răfuieli politice.

În ziua decernării premiilor „10 jurnalişti ai anului”, IDIS „Viitorul” şi „Expert-Grup” îşi exprimă speranţa că jurnalismul moldovenesc va avea un traseu de dezvoltare în direcţia calităţii, investigaţiilor, şi nu a tabloidelor şi materialelor senzaţionale. Experţii IDIS şi Expert-Grup îşi rezervă dreptul de a suspenda comunicarea cu acei jurnalişti care se pare că au uitat că servesc interesului publicului, şi nu al unei formaţiuni politice.