Nume
Parola
Vizualizări: 3000
“Air Moldova” îşi extinde reţeaua de curse în Federaţia Rusă
Chisinau, 30 Noiembrie 2010 — La 23 noiembrie curent, în Moscova a avut loc o întrevedere a reprezentanţilor autorităţilor aeronautice din Republica Moldova pe de o parte şi din Federaţia Rusă pe de alta. În urma aceastei întâlniri, companiei aeriane de stat “Air Moldova” i-a fost acordat dreptul de a opera zboruri într-o nouă destinaţie a Federaţiei Ruse şi anume în oraşul Surgut.

Lansarea cursei pe ruta internaţională Chişinău-Surgut-Chişinău se preconizează pentru sezonul navigaţional de vară 2011. Zborul spre Surgut va fi efectuat de noua aeronavă Embraer 190, care a suplinit flota companiei în luna mai a anului 2010.

Orarul zborurilor pentru această direcţie va fi structurat în aşa fel încât să asigure o conexiune minimă a curselor Chişinău-Surgut-Chişinău, cu zborurile din Chişinău spre capitalele europene, din reţeaua de curse a companiei. O dată cu aceasta „Air Moldova” urmăreşte crearea condiţiilor pentru dezvoltarea traficului pasagerilor de transfer prin Aeroportul Internaţional Chişinău.

Deschiderea noii rute Chişinău-Surgut face parte din politica de extindere a reţelei de curse iniţiată de „Air Moldova”, ca răspuns la intensificarea solicitării căilor de transport aerian.

La momentul actual lista de curse operate de „Air Moldova” include 17 destinaţii directe, printre care Frankfurt, Viena, Istanbul, Lisabona, Madrid, Bucureşti, Londra, Atena, Larnaca, Roma, Milano, Verona, Paris, Moscova, Sankt-Peterburg, Munchen şi Kiev. Compania oferă două clase de deservire – Econom şi Business.

Compania aeriană „Air Moldova” este cel mai mare transportator aerian moldovenesc caruia îi revine mai mult de 50% din toate transportarile aeriene de pe piaţa autohtonă.

Din 10 mai flota companiei aeriene „Air Moldova” s-a mărit cu o aeronavă nouă de tip Embraer 190, care a sosit în Chişinău, la aeroportul de bază al companiei, direct de la uzina producătoare. În timpul ceremoniei de inaugurare aeronava a fost botezată în numele Domnuitorului „Ştefan cel Mare”.