Nume
Parola
Vizualizări: 3288
Centrul de Presă Promo-LEX va activa în regim online în ziua votării
Chişinău, 26 Noiembrie 2010 — CENTRU DE PRESĂ PROMO-LEX VA ACTIVA ÎN ZIUA ALEGERILOR

Un centru de presă Promo-LEX va activa în regim non-stop în ziua alegerilor din 28 noiembrie. Centrul de presă va fi deschis începînd cu ora 700, în Sala Roz a Hotelului Codru, str. 31 August 1989, intrarea din str. Maria Cebotari.

Centru de Presă va procesa informaţia colectată de la cei 2500 de observatori din teritoriu, despre activitatea secţiilor de votare, prestaţia autorităţilor publice şi electorale, precum şi respectarea prevederilor legislative de către concurenţii electorali în ziua desfăşurării alegerilor parlamentare anticipate.

În baza informaţiilor colectate vor fi întocmite trei rapoarte, care vor descrie felul în care se desfăşoară alegerile şi vor fi făcute publice în cadrul trei conferinţe de presă la orele:

1130 - prezentare Raport interimar nr.1
1600 - prezentare Raport interimar nr.2
2245 - prezentare Raport interimar nr.3

Monitorizarea alegerilor anticipate parlamentare, preconizate pentru 28 noiembrie 2010, este un proiect realizat de Asociaţia Promo-LEX în cadrul Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte.

PROMO-LEX VA REALIZA NUMĂRAREA RAPIDĂ

Promo-LEX va prezenta în ziua următoare după alegeri rezultatele Numărării Rapide (Quick Count).

Numărătoarea Rapidă este o procedură statistică de evaluare a calităţii desfăşurării votării şi prognozare a rezultatelor finale ale scrutinului, cu o precizie maximă. Procedura se realizează în baza unui eşantion elaborat de către IMAS, care include 299 de secţii de votare, din totalul de 1962. Eşantionul a fost creat prin extragere aleatorie simplă şi este reprezentativ.

Datele vor fi prezentate în cadrul unei conferinţe de presă, ce va avea loc pe 29 noiemrbie, la ora 10:00, în sala de conferinţă Info-Prim Neo, str. Puşkin nr.22.


Pentru mai multe detalii contactaţi: Cristina Nicolenco, Ofiţer de Presă Promo-LEX, Tel: (22) 211622, GSM: 069882392, email: pr@promolex.md