Nume
Parola
Vizualizări: 3011
Declaraţie a Asociaţiei „Noua Dreaptă” cu privire la tentativele unor grupări apolitice de a organiza tulburări şi alte acţiuni de stradă în perioada zilelor de 28 noiembrie – 1 decembrie 2010
23 Noiembrie 2010 — Asociaţia „Noua Dreaptă” a primit semnale clare cu privire la tentativele unor grupări apolitice de a organiza tulburări şi alte acţiuni de stradă în perioada zilelor de 28 noiembrie – 1 decembrie 2010.

Asociaţia „Noua Dreaptă” se arată îngrijorată de tentativele de utilizare a numelui şi simbolicii sale în scopul ponegririi imaginii asociaţiei şi provocarea unor reacţii represive din partea organelor de forţă.

Mai mult decât atât, asociaţia „Noua Dreaptă” a primit semnale clare cu privire la tentativele unor grupări apolitice de a organiza tulburări şi alte acţiuni de stradă în perioada zilelor de 28 noiembrie – 1 decembrie a acestui an. Nu cunoaştem ce formă şi amploare vor avea aceste tulburări, însă este cert că anumite forţe ostile vor încerca să implice în acest scandal numele asociaţiei „Noua Dreaptă”.

Ţinem să precizăm că „Noua Dreaptă” nu s-a implicat, nu se implică şi nu se va implica, sub nici o formă, în luptele politice de la Chişinău, nu va participa sau organiza nici un fel de acţiuni ilegale şi cu caracter violent.

Din aceste considerente, rugăm opinia publică să ia în consideraţie că orice „comunicate”, „declaraţii” sau „îndemnuri”, care vor fi difuzate din numele asociaţiei „Noua Dreaptă” sunt false în cazul în care nu vor fi publicate pe site-ul oficial al organizaţiei (www.nouadreapta.md) sau anunţate în mod direct de preşedintele asociaţiei - Vitalie Jereghi.

În acelaşi timp, recomandăm tuturor grupărilor obscure să înceteze utilizarea abuzivă şi ilegală a numelui şi simbolurilor asociaţiei „Noua Dreaptă”. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ataca aceste acţiuni în instanţele de judecată.

Biroul de presă al asociaţiei „Noua Dreaptă”