Nume
Parola
Vizualizări: 3951
Concurs de Desen pentru tineri şi copii pe tema violenţei în bază de gen “Eu văd…”
Chişinău, 19 Noiembrie 2010 — Amnesty International Moldova se alătură şi în acest an campaniei globale “16 Zile de Acţiuni Împotriva Violenţei în Bază de Gen”, acţiune globală care are loc anual începînd cu 1991, şi este coordonată de Center for Women's Global Leadership (SUA).

În ultimii ani problema violenţei în bază de gen a devenit o parte integrantă a realităţii din Republica Moldova. Au fost făcute numeroase încercări de a analiza şi opri acest fenomen negativ. De-a lungul mai multor ani Amnesty International Moldova a desfăşurat campania “Să Oprim Violenţa Împotriva Femeilor”, care este şi o campanie Amnesty la nivel global, avînd ca obiectiv combaterea acestui tip de fenomen. Cu această ocazie Amnesty International Moldova lansează un Apel de Participare pentru Concursul de Desene pentru tineri şi copii pe tema violenţei în bază de gen în Republica Moldova “Eu văd…”

1. Condiţii de Participare

Vor fi acceptate lucrările care au fost create de copii şi tineri între 7 şi 24 ani, împărţiţi pe patru categorii de vârstă. Vor fi acceptate lucrările pe hîrtie sau format digital, executate în orice tehnică de desen. Lucrările trebuie să aibă ca subiect tratat un caz de violenţă în bază de gen, la care autorul a fost martor, sau un caz fictiv sau imaginat, dar care poate avea loc. Participanţii sunt rugaţi să anexeze la desen o descriere care să explice lucrarea şi mesajul pe care doreşte să-l transmită.

Lucrările prezentate urmează să explice ce este violenţă în bază de gen sau să exprime viziunea autorilor asupra aceastei probleme, care să ajute la identificarea cazurilor de violenţă cînd acestea au loc.

În urma Concursului, Amnesty International Moldova va selecta 16 lucrări (cîte 4 din fiecare categorie de vîrstă), care urmează să fie tipărite sub formă de cărţi poştale şi utilizate în cadrul campaniilor de informare şi mobilizare desfăşurate de către Amnesty International Moldova şi partenerii săi, locali şi internaţionali, în acţiunile de solidaritate a victimelor supuse violenţei în bază de gen, şi prevenirii a fenomenului dat.

2. Etapele concursului

I. 15 Noiembrie – 5 Decembrie 2010 elaborarea şi prezentarea lucrărilor
II. 06 Decembrie – 10 Decembrie 2010 analiza, aprecierea şi selectarea lucrărilor
III. 10 Decembrie 2010 anunţarea şi premierea câştigătorilor

3. Participanţii

Tinerii cu vârste cuprinse între 7 şi 24 ani, împărţiţi pe categorii de vârste după cum urmează:

I. 7 - 12 ani
II. 12 - 15 ani
III. 15 - 18 ani
IV. 18 - 24 ani

4. Premii

Participanţii a căror lucrări vor fi selectate vor fi primi premii motivante şi diplome Amnesty International Moldova, iar lucrările lor vor fi plasate pe pagina www.amnesty.md pentru a fi vizionate de publicul larg.

Lucrările urmează a fi expediate pe adresa Amnesty International Moldova pînă pe data de 5 Decembrie 2010, ora 17:00 pe adresa Chişinău, C.P.–209, MD-2012, Chişinău, Moldova sau e-mail: concurs@amnesty.md