Nume
Parola
Vizualizări: 1471
Un grup de 10 agenţi economici efectuează o vizită de afaceri în Israel
Chişinău, 18 Noiembrie 2010 — În premieră, în perioada 18-25 noiembrie 2010, un grup de 10 agenţi economici din Moldova participă, cu o vizită de afaceri, la trei expoziţii internaţionale specializate, ce se desfăşoară în or. Tel-Aviv, Israel. Vizita de afaceri în Israel este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei (CCI), cu scopul de a ajuta companiile autohtone să găsească noi pieţe de desfacere şi noi parteneri de business.

Şefa Direcţiei Expoziţii şi Târguri a CCI, dna Marina Petrova, a specificat că întreprinzătorii de la noi din ţară vor lua parte la programul de afaceri al expoziţiei internaţionale de produse alimentare şi băuturi „IsraFood-2010", care este unul dintre cele mai importante evenimente expoziţionale din Israel, adunând companii din întreaga lume. „La ediţia din anul curent participă peste 1200 de firme din 27 de ţări, ce îşi prezentă mărfurile, serviciile şi tehnologiile. Aici va fi expusă o gamă largă de produse alimentare, materie primă, mirodenii etc. Circa 90 la sută dintre vizitatori sunt specialişti în domeniul alimentaţiei publice, proprietari de restaurante şi magazine de comerţ en-gros şi cu amănuntul, ceea ce face ca expoziţia să fie apreciată de mediul de afaceri", a spus sursa citată.

De asemenea, grupul de întreprinzători din Moldova va vizita expoziţia specializată în domeniul hotelier şi restaurante „Hotex-2010" şi expoziţia „FoodPack-2010" - specializată în ambalaje pentru industria alimentară, care au loc în aceeaşi perioadă, în Tel-Aviv.

Referindu-se la programul vizitei de afaceri în Israel, Marina Petrova a accentuat că, membrii delegaţiei autohtone se vor familiariza cu cele mai recente inovaţii, echipamente, utilaje şi materiale propuse pe piaţă. Ei vor avea întrevederi cu oameni de afaceri din această ţară, vor lua parte la conferinţe, seminare, ateliere culinare, la care vor participa specialişti de top din industria alimentară din Israel şi bucătari-şefi din diferite state. În cadrul manifestărilor, businessmenii noştri vor putea negocia direct cu potenţialii parteneri de afaceri.

La vizita de lucru în Tel-Aviv participă reprezentanţi ai companiilor: Aeroport Catering, Air Moldova, Franzeluţa, Prodcoop, Rom-Com Cereal, Asociaţia „Speranţa-Con" etc.
Potrivit datelor statistice, în perioada ianuarie - august 2010, volumul comerţului exterior al Moldovei cu Israel a constituit 10,1 mln USD, fiind în scădere cu 49% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Ţara noastră a exportat pe piaţa din Israel mărfuri în valoare de 2,2 mln USD, cu 16% mai puţin comparativ cu primele 8 luni ale anului 2009, iar importurile au constituit 7,96 mln USD, fiind mai mici cu 15% faţă de perioada de referinţă a anului trecut.
www.chamber.md