Nume
Parola
Vizualizări: 2850
Campania “Impreuna pentru un mediu mai curat”
1 Noiembrie 2010 — De luni, 1 noiembrie şi până pe data de 1 decembrie, 2010  Asociaţia ,,Caroma Nord”  în parteneriat cu Asociaţiile “Hologen” şi “Dialog” din Ungaria, Asociaţia pentru Dezvoltare durabilă “Dunarea de Jos” şi Asociaţia Ecologică "Silvanus"  din România,  dă startul  campaniei “ÎMPREUNA PENTRU UN MEDIU MAI CURAT”.

Partenerii locali  sunt următoarele ONG-uri: ,,Asociatia pentru o comunitate prospera”, Glodeni,  Asociatia “OZON”, ,,PRO COOPERARE REGIONALĂ”, ,,Centrul de mediere şi consultanţă pentru tineri”, ONG ,,Tradiţie”, mun. Balţi,  “Consult Nord “, r. Drochia, ,,Mileniul III”, r. Sîngerei,  ,,SAT MODERN” şi ,,CUGET”, r. Făleşti.

Mesajul pe care campania doreşte să îl transmită “ÎMPREUNĂ PENTRU UN MEDIU MAI CURAT” este acela că e de datoria noastră, să păstrăm curăţenia pentru a putea trăi într-un mediu curat.

Timp de o lună  vor fi organizate  acţiuni de salubrizare în comunităţi, ateliere de lucru în şcoli, expoziţii pe teme ecologice şi alte activităţi care să promoveze un mediu curat şi fără poluare.
Scopul acestor acţiuni este conştientizarea celor din jurul nostru  că o viaţă mai bună nu înseamnă neapărat un serviciu mai bun, nu înseamnă întotdeauna o relaţie bună în familie, o viaţă mai bună, înseamnă inclusiv un mediu înconjurător mai curat.

La data de 8 decembrie curent, cu prilejul Zilei Internaţionale de Acţiune împotriva Schimbărilor Climatice, va fi organizat simultan în cîteva localităţi un Mars manifest pentru climă. E necesar să ne unim forţele pentru a lua atitudine fata de schimbările climatice din ultimii ani, care au un impact semnificativ atît asupra ecosistemelor naturale, biodiversităţii, resurselor naturale, cît şi asupra sănătăţii umane.

Lansam acest mesaj către toţi voluntarii care vor să se alature campaniei, să se implice în acţiuni de  salubrizare la nivelul fiecarei comunităţi:
NU FI INDIFERENT, IMPLICĂ-TE, DOAR ÎMPREUNĂ PUTEM REUŞI SĂ AVEM O ŢARĂ CURATĂ!.

Campania “IMPREUNA PENTRU UN MEDIU MAI CURAT”  face parte din calendarul activităţilor proiectului „Parteneriat pentru un mediu curat”, finanţat de Parteneriatul European pentru Democraţie (EPD) prin intermediul Fondului National pentru Democraţie (NED).