Nume
Parola
Vizualizări: 1618
CCI şi CTPL organizează seminare de informare privind Acordul de Comerţ liber cu UE
Chişinău, 26 Octombrie 2010 — În perioada 29 octombrie - 17 noiembrie 2010, Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei (CCI) în parteneriat cu Centrul European de Politică Comercială şi Drept (CTPL) şi Ministerul Economiei desfăşoară un şir de seminare de informare pentru reprezentanţii mediului de afaceri, referitor la procesul de negociere a Acordului de Comerţ liber Comprehensiv şi Aprofundat cu UE.

Potrivit directorului Departamentului Economie al CCI a Moldovei, Sergiu Harea, seminare de informare vor fi organizate atât la Chişinău, cât şi în regiuni. „În cadrul atelierelor de lucru vor fi abordate problemele RM privind implementarea standardelor UE, exportul mărfurilor moldoveneşti pe piaţa comunitară, perspectivele politicii economice aferente procesului de negociere a Acordului de Comerţ liber cu UE. De asemenea, vor fi discutate dificultăţile provocate de barierele netarifare în comerţul cu UE.

La atelierele de lucru sunt invitaţi reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, ONG-uri, asociaţii de business (inclusiv specializate), conducători şi specialişti de la întreprinderi. Participarea este gratuită", a precizat Sergiu Harea.

Orarul seminarelor:
29 octombrie -Edineţ
2 noiembrie - Ungheni
4 noiembrie - Orhei
5 noiembrie - Comrat
17 noiembrie - Chişinău

Durata: 10:00 - 13:00.

Pentru înregistrare la seminare vă puteţi adresa la filialele CCI din regiunile respective.

Atelierele de lucru sunt organizate în cadrul Proiectului de asistenţă tehnică „Suport pentru Ministerul Economiei pentru negocierea Acordului de Comerţ liber Comprehensiv şi Aprofundat cu UE", acordat de Ambasada Marii Britanii la Chişinău.

Scopul seminarelor este de a informa mediul de afaceri, a intensifica dialogului public-privat referitor la integrarea economiei RM în cea europeană şi liberalizarea comerţului, în special cu UE.

Informaţii suplimentare (şi înregistrare pentru seminarul ce va avea loc în Chişinău):
Departamentul Economie al CCI a Moldovei
Tel: (22) 22 - 49 - 83;
e-mail: pascal@chamber.md;
Responsabil: Ludmila Pascal
www.chamber.md