Nume
Parola
Vizualizări: 2564
Mihai Ghimpu: Vinul este gustos atunci când te simţi liber
Chisinau, 9 Octombrie 2010 — Chişinău, 9 octombrie - Sărbătoarea Vinului din anul curent se desfăşoară pe fundalul unei creşteri economice substanţiale şi a unei ascensiuni a democraţiei în societatea noastră, a declarat Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, la inaugurarea Zilei Naţionale a Vinului, aflată la a 9-a sa ediţie şi organizată pe teritoriului Centrului Expoziţional „Moldexpo”.

Şeful statului a apreciat efortul constant şi consistent al viticultorilor şi vinificatorilor, pentru a obţine cele mai mari rezultate, accentuând că ramura viti-vinicolă rămâne a fi definitorie în cadrul întregii economii naţionale a Republicii Moldova.

Mihai Ghimpu a menţionat că pentru dezvoltarea cu succes a acestei ramuri este necesar ca statul să susţină tot mai mult producătorul şi să-i creeze condiţiile necesare pentru desfăşurarea liberei sale iniţiative.

Apreciind produsul final al vinificatorilor, Mihai Ghimpu a afirmat că „Vinul înseamnă sănătate şi este mai gustos atunci când te simţi liber. Iar ploaia care a venit astăzi peste noi este un semn bun şi pentru anul viitor”.

În debutul sărbătorii, Preşedintele Mihai Ghimpu a înmânat Marele Premiu în domeniul viti-vinicol Companiei Migdal-P.

Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova