Nume
Parola
Vizualizări: 1499
CCI va înmâna „POLOBOCUL DE AUR” pentru cel mai bun vin de casă
Chişinău, 8 Octombrie 2010 — Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei informează mass-media că, sâmbătă, 9 octombrie 2010, la ora 13.00, la „Moldexpo” (mun. Chişinău, str. Ghioceilor 1), în cadrul sărbătorii „Ziua Naţională a Vinului", vor fi înmânate premiile învingătorii concursului pentru cel mai bun vin de casă, "POLOBOCUL DE AUR", ediţia a IX-a, organizat de CCI a Moldovei.
Anul curent vor fi acordate 7 premii mari şi 2 premii speciale, care vor ajunge în pivniţele câştigătorilor: vinificatori din Cahul, Călăraşi, Căuşeni Chişinău, Ceadâr-Lunga, Ialoveni, Orhei, şi Ungheni.
Degustaţia republicană a avut loc la 16 martie 2010, pentru marele premiu concurând 105 mostre de vin de casă ale peste 80 de vinificatori.
Marele premiu, „POLOBOCUL DE AUR", este un butoi de 120 de litri, în care poate fi păstrat vinul.
Premiile vor fi înmânate de preşedintele CCI a Moldovei, Gheorghe Cucu.

Concursul „POLOBOCUL DE AUR" este iniţiat şi organizat din 2002, de CCI a Moldovei, cu scopul de a remarca cei mai buni producători de vin de casă, de a populariza tradiţiile naţionale de fabricare a vinurilor moldoveneşti în condiţii casnice, de a mări cultura de consum şi de a efectua schimbul de informaţie între producătorii de vin de casă.

La „Ziua Naţională a Vinului", la stand-ul CCI vor fi învingătorii concursului, delegaţii de peste hotare.
www.chamber.md