Nume
Parola
Vizualizări: 2297
Valeriu Pasat a propus depunerea concomitentă a cererilor de aderare la UE şi Uniunea Vamală Rusia – Belarusi - Kazahstan.
1 Octombrie 2010 — Preşedintele Partidului Umanist din Moldova a propus depunerea concomitentă a cererilor de aderare la Uniunea Europeană şi Uniunea Vamală Rusia – Belarusi – Kazahstatn, iar apoi să adere la structura care va accepta această cerere.

„Povestea despre integrarea Europeană este frumoasă, dar irealizabilă. În următorii 35 de ani Moldova nu are nici o şansă să adere la UE”, a afirmat Valeriu Pasat în cadrul emisiunii „Fabrika” la postul de televiziune „Publika”

„Moldova se află într-o criză politică şi economică profundă. Partidul Umanist a propus o cale realistă pentru depăşirea acestei crize. Primul pas va fi aderarea la Uniunea Vamală Rusia – Belarusi – Kazahstatn. Eu propun să facem un experiment şi să depunem concomitent cererile de aderare la UE şi Uniunea Vamală”, a spus Pasat.

Liderul Partidului Umanist a specificat că formaţiunea politică pe care o conduce va participa în scrutinul parlamentar din toamna aceasta de sine stătător şi scopul este să devină partid parlamentar.

„Am avut mai multe propuneri de la diverse partide de formare a blocului electoral, listelor comune dar, la etapa actuală, ne menţinem pe poziţia de a participa în alegeri de sine stătător. Suntem siguri că vom depăşi pragul electoral, deoarece avem mulţi susţinători ai ideilor pe care le-am lansat ”, a afirmat preşedintele PUM

Valeriu Pasat a confirmat că în noul parlament PUM va insista asupra realizării iniţiativei de desfăşurarea a referendumului pentru adoptarea legii privind predarea „Bazelor ortodoxiei” în şcoală.

„Vom face coaliţie cu fracţiunile parlamentare care vor susţine iniţiativa „Bazele ortodoxiei” şi vectorul estic”, a accentuat liderul PUM

Partidul Umanist din Moldova
Serviciul de presă