Nume
Parola
Vizualizări: 1558
La Chişinău va avea loc Consiliul Conducătorilor Camerelor de Comerţ şi Industrie ale ţărilor din spaţiul CSI
Chişinău, 30 Septembrie 2010 — Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei invită reprezentanţii mass-media la şedinţa Consiliului Conducătorilor Camerelor de Comerţ şi Industrie ale ţărilor din spaţiul CSI, care va avea loc pe 8 octombrie 2010, cu începere de la ora 10.00, la Palatul Republicii, mun. Chişinău, str. Maria Cebotari 16.

Cea de a VIII-a şedinţă a Consiliului va fi prezidată de CCI a Moldovei. La ea vor participa conducători şi specialişti ai instituţiilor camerale din Armenia, Belarus, Kazakstan, Kârgâztan, Federaţia Rusă, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina, Uzbekistan.

În cadrul reuniunii vor fi abordate subiecte primordiale ce ţin de activitatea Camerelor de Comerţ şi Industrie, precum:
- rolul CCI în domeniul pregătirii cadrelor pentru economia naţională,
- parteneriatul în domeniul tehnologic şi de producere ca necesitate a modernizării economiei ţărilor membre ale CSI,
- implementarea Acordului referitor la schimbul de informaţii economice şi crearea unui spaţiu informaţional unic,
- activităţile expoziţionale
- stimularea exportului de mărfuri/servicii ale companiilor mici şi mijlocii etc.

Consiliul Conducătorilor CCI din ţările-membre ale CSI a fost creat în decembrie 2002, la Moscova, cu scopul de a susţine antreprenoriatul legal, a valorifica posibilităţile oferite de colaborarea intercamerală, a armoniza legislaţia din domeniu a ţărilor ce fac parte din CSI.
În prezent, CCI a Moldovei deţine preşedinţia în cadrul Consiliului Conducătorilor Camerelor de Comerţ şi Industrie ale ţărilor din spaţiul CSI.
www.chamber.md