Nume
Parola
Vizualizări: 4166
CONCURS DE ESEURI Stimularea dezbaterilor de politică externă la nivel de experţi şi societate. Scrierea, editarea şi diseminarea unui Buletin de politică externă al Republicii Moldova
28 Septembrie 2010 — Organizatori: IDIS „Viitorul”. Proiectul este finanţat de către Fundaţia Soros-Moldova

Perioada: 30 septembrie 2010 – 31 octombrie 2010

Scopul concursului:

Scrierea unui eseu (Buletin de Politică Externă). Concursul de eseuri va fi organizat trimestrial timp de un an (4 ediţii) şi face parte din proiectul IDIS de elaborare a Buletinului de Politică Externă, scopul căruia este stimularea dezbaterilor cu privire la politica externă a Republicii Moldova, cu accent pe traiectoria şi perspectivele de integrare europeană a ţării noastre. Prin intermediul Buletinului de Politică Externă, IDIS „Viitorul” îşi propune să plaseze într-un cadru raţional procesul de luare a deciziilor în materie de politică externă, analizând sub un unghi critic ideile care deocamdată rămân în afara atenţiei specialiştilor.

Componentele concursului: Eseurile câştigătoare vor constitui temele buletinelor viitoare. În plus, persoanele decernate vor beneficia de un onorariu şi îşi vor prezenta reflecţiile în cadrul prezentărilor publice ale buletinului de politică externă. În acelaşi context, câştigătorii vor fi incluşi în reţeaua de experţi asociaţi IDIS “Viitorul”, pentru a stabili o colaborarea durabilă în materie de politică externă, dar şi pentru a consolida platforma celor interesaţi de evoluţiile internaţionale care vizează Republica Moldova. Cei patru tineri/lectori/cercetători care vor prezenta cele mai bune eseuri vor beneficia de privilegiile sus-menţionate.

Cerinţe:
Eseurile participanţilor trebuie să respecte următoarea structură:
1. Abstract
2. Scurt istoric
3. Analiza succintă a subiectului
4. Problemele/ deficienţele legate de subiectul vizat
5. Acţiunile întreprinse
6. Concluzii, recomandări şi viitoare scenarii

Cerinţe tehnice: Times New Roman size 12, single space (1) şi să nu depăşească 2 pagini. Exemple de buletine (eseuri) pot fi găsite pe site-ul instituţional al IDIS: www.viitorul.org la compartimentul „Produse IDIS” – „Buletin de Politică Externă”. Unele elemente ar putea fi reduse sau desfăşurate mai amplu în funcţie de subiectul vizat, pentru a elucida specificul şi profunzimea fiecărei teme.

Pentru a participa la concurs: - e-mail: leonid.litra@viitorul.org
- fax: 24-57-14
- poştă: IDIS „Viitorul”, str. Iacob Hîncu 10/1, MD-2005.
Vor fi contactate doar persoanele pre-selectate.
Data limită: 31 octombrie 2010