Nume
Parola
Vizualizări: 3436
Asistenţă pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală din Bălţi
Bălţi, 15 Septembrie 2010 — Asociaţia „Somato” din Bălţi, care activează în domeniul sănătăţii mintale de mai bine de zece ani, a oferit asistenţă la domiciliu pentru primele 16 persoane cu probleme de sănătate mintală în cadrul unui proiect derulat în acest sens.

Preşedinta Asociaţiei, Jana Chihai, a precizat că este vorba de un proiect ce presupune oferirea asistenţei la domiciliu pentru beneficiari de către o echipă mobilă de specialişti. Echipa este un serviciu comunitar care prestează servicii sociale, medicale şi psihologice la domiciliu cu scop de a preveni instituţionalizarea beneficiarilor, a spus Jana Chihai.

Serviciile pentru cele 16 persoane cu probleme de sănătate mintală au fost acordate în perioada martie-august a.c. De asistenţa echipei mobile urmează să beneficieze în următoarele 18 luni şi alte 44 de persoane.

Activităţile respective sunt derulate de Asociaţia „Somato”, graţie un proiect cu durata de doi ani, finanţat de „Keystone Human Services International”. Proiectul va finaliza în luna martie 2012.

În Bălţi, potrivit datelor oficiale, sunt mai bine de trei mii de persoane cu probleme de sănătate mintală, dintre care în jur de 400 sunt copii şi adolescenţi.