Nume
Parola
Vizualizări: 2538
VALERIU PASAT ŞI PARTIDUL UMANIST VOR PARTICIPA ÎN ALEGERILE PREZIDENŢIALE ŞI PARLAMENTARE
26 August 2010 — Partidul Umanist din Moldova (PUM) şi liderul său Valeriu Pasat vor participa în alegerile prezidenţiale şi parlamentare care trebuie să se desfăşoară dupa referendumul din 5 septembrie. Decizia în acest sens a fost adoptată joi, 26 august, de către Consiliului Național a partidului.

În raportul său domnul Pasat a subliniat că PUM este o nouă forță, forța a treia, în situația când primele două forțe, practic, nu pot face nimic bun pentru stat și societate. Una din ele – cea care s-a aflat aproape 9 ani la guvernare – pentru că, în afara faptului că este obsedată de dorința de a lua revanșa și de a reveni, cum se zice în popor, la treucă, nu are ce propune oamenilor. Iar cea de-a doua forță, compusă din patru elemente eterogene, a reușit în scurt timp cât se află la guvernare atât de bine să demonstreze propria incapacitate de a promova reformele și a face ordine în stat, încât orice lună în plus de aflare a ei la puterea doar adâncește și mai tare criza politică și social-economică.

„Cazul cu blocarea ”Bazelor Ortodoxiei” a mai demonstrat un lucru grav: elitele noastre n-au încredere nu doar în popor, ci și în Biserica Ortodoxă – instituție care se bucură la populație de cea mai înaltă autoritate. Politicienii moldavi – atât cei din PRCM, cât și cei din Alianța pentru Integrare Europeană – privesc Biserica doar ca pe un eventual susținător în campaniile electorale, însă în nici un caz nu doresc să audă vocea Bisericii, să țină cont de poziția ei”, a spus Pasat.

„Iată de ce noi afirmăm că Moldova are nevoie de forța a treia – o forță chibzuită, o forță care știe bine ce are de făcut, o forță care își are rădăcinile în popor, care cunoaște durerea și năzuințele omului simplu”, a subliniat preşedintele PUM.