Nume
Parola
Vizualizări: 3612
Curtea de Apel Chişinău a dat câştig de cauză IDIS "Viitorul" în procesul intentat de fostul director al Televiziunii publice Valentin Todercan
15 Iulie 2010Curtea de Apel Chişinău a dat câştig de cauză IDIS „Viitorul” la 7 iulie 2010 în procesul intentat de fosta administraţie a Companiei „Teleradio-Moldova” şi de fostul preşedinte al Companiei "Teleradio-Moldova". Astfel, pretenţiile acestora au „fost respinse integral ca neîntemeiate”.

La 10 decembrie 2007 IDIS „Viitorul”, implicit Veaceslav Ioniţă şi Igor Munteanu, dar şi postul de radio „Vocea Basarabia” au fost acţionaţi în judecată de Compania publică şi Valentin Todercan pentru pretinsa lezare a onoarei, demnităţii şi reputaţiei profesionale. Asta după ce IDIS „Viitorul” a publicat un studiu care analiza eficienţa reformei la radiodifuziunea publică, iar „Vocea Basarabiei” a abordat în una din emisiunile sale. „Puncte de reper”, problema audiovizualului public. Astfel, reclamanţii au solicitat prejudicii morale de aproximativ 2,6 milioane lei, care ar fi urmat să fie împărţite în mod egal între Companie şi Valentin Todercan.

Iniţial Judecătoria Râşcani a municipiului Chişinău a admis parţial acţiunea contra IDIS „Viitorul” şi „Vocea Basarabiei”, pentru ca ulterior Curtea de Apel să dea câştig de cauză integral celor care au fost târâţi în instanţă. Decizia Curţii de Apel este definitivă, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie în termen de două luni.