Nume
Parola
Vizualizări: 2415
Pasat începe colectarea semnăturilor pentru Ortodoxia în şcoală
8 Iulie 2010 — După ce Curtea Supremă de Justiţie a respins joi, 8 iulie, recursul Grupului de iniţiativă pentru predarea Ortodoxiei în şcoala, preşedintele Grupului, membru-corespondent al Academiei de Ştiinţe din Moldova Valeriu Pasat a făcut următoarea declaraţie:

„Decizia de astăzi a Curții Supreme de Justiție confirmă faptul că în Moldova condusă de așa-numita putere a ”democraților” nu s-a schimbat nimic comparativ cu perioada guvernării comiuniste.

Această decizie a fost adoptată sub presiunea oponenților noștri politici,
ea demonstrează că opunerea față de referendumul ”Bazele Ortodoxiei” crește.

În toate cazurile, indiferent de evoluția acestui litigiu, noi vom colecta semnături în susținerea inițiativei, care a primit deja, pe data de 8 mai, sprijinul a peste 40 000 de creștini adunați în fața Catedralei ”Nașterea Domnului”.

Campania de colectare a semnăturilor va confirma că avem dreptate – și sub aspect moral, și sub cel politic.

Noi vom duce inițiativa noastră până la capăt – adică pâna la etapa când ”Bazele Ortodoxiei” vor fi predate în toate școlile din țara noastră.

Vom fi consecvenți pentru că doar poporul are dreptul să-și decidă propiul destin. Iar prezența Ortodoxiei în școlă ține direct de destinul nostru.

Nu ne satisface atitudinea de profanare de care dă dovadă guvernul față de această problemă. Guvernul nu dorește ca elevii să cunoască ”Bazele Ortodoxiei”, cum nu dorește el ca părinții lor să adopte decizia respectivă în cel mai democratic și european mod – prin referendum.

Eu privesc această problemă ca un lucru serios. Eu, în genere, tot ce am făcut în viața mea am făcut-o serios. Am dus la bun sfârșit orice lucru de care m-am ocupat.

”Bazele Ortodoxiei” vor fi predate în școală. Viitorul Moldovei se va baza pe aceste valori eterne”.