Nume
Parola
Vizualizări: 3195
Politici de creştere şi dezvoltare economică în viziunea partidelor politice
6 Iulie 2010 — Centrul Analitic Independent Expert-Grup invita reprezentanţii mass-media la masa rotundă cu genericul „Moldova 2010: provocări şi opţiuni de dezvoltare naţională în viziunea partidelor politice. Politici de creştere şi dezvoltare economică în viziunea partidelor politice”. Evenimentul este organizat ca urmare a publicării de către Expert-Grup a Raportului de Stare a Ţării 2009 şi are drept scop crearea unei platforme de discuţii şi dezbateri a principalelor probleme din societate în viziunea partidelor politice. Masa rotundă va avea loc la data de 7 iulie 2010, în Centrul de Conferinţe Leogrand, sala Răut, cu începere de la ora 9:00.

În contextul anunţatelor alegeri anticipate pentru anul 2010, Centrul Analitic Independent Expert-Grup consideră că aceste dezbateri sunt de maxim interes social şi politic şi reprezintă o ocazie foarte bună pentru ca partidele politice să prezinte ofertele lor electorale şi să primească şi primele reacţii din partea publicului general, dar şi a colegilor din alte partide.

In general, partidele politice vor fi invitate să se expună pe marginea următoarelor subiecte:
• Infrastructura de transport şi comunală: care sunt viziunile strategice ale Partidului vizavi de finanţarea şi întreţinerea acesteia?
• Productivitatea muncii în Moldova este la cel mai mic nivel în Europa: credeţi că aceasta este problema fundamentală a ţării? Metode de abordare.
• Moldova suferă de un deficit cronic de investiţii, iar sectorul financiar naţional este incapabil să finanţeze necesarul de investiţii. Cum pot fi mobilizate mai multe resurse interne? Cum să atragem mai mult capital în ţară?
• Insecuritatea şi ineficienţa energetică sunt două aspecte nevralgice pentru Moldova ca stat. Care este strategia propusă de Partid pentru a remedia aceste vulnerabilităţi?
• Moldova are puţine resurse naturale. Care este viziunea Partidului asupra valorificării adecvate a acestora, în special, a solurilor şi minereurilor nemetalifere? În particular, credeţi că Republica Moldova ar trebui să ofere un acces mai larg companiilor străine la aceste resurse?

La mesele rotunde au fost invitaţi jurnalişti, reprezentanţi ai ONG-urilor de specialitate, ambasadori şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale, dar reprezentanţii partidelor politice vor avea rolul principal.