Nume
Parola
Vizualizări: 3727
Fundaţia ERSTE a inclus Moldova în unul dintre cele mai importante proiecte ale sale: Premiul Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2011
Chisinau, 28 Iunie 2010 — Premiul Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială este acordat la fiecare 2 ani şi îşi propune să aducă o contribuţie semnificativă în procesul de dezvoltare socială al societăţilor civile din ţările Europei Centrale şi de Sud-Est. Numărul ţărilor participante a crescut semnificativ de la o ediţie la alta, de la patru ţări în 2007 – Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Slovenia şi Serbia, la opt ţări în 2009 – când s-au alăturat Kosovo, Macedonia, Muntenegro şi România. În 2011, alte patru ţări vor putea participa: Ungaria, Cehia, Slovacia şi Moldova.

“Ideea Premiului s-a născut atât din dorinţa, cât şi din nevoia de a recunoaşte şi recompensa efortul persoanelor şi grupurilor din aceste ţări de a crea societăţi care oferă şanse egale tuturor şi oportunităţi de incluziune pentru grupurile/ persoanele dezavantajate, vulnerabile sau cu nevoi speciale. La fiecare nouă ediţie, suntem impresionaţi de diversitatea proiectelor şi de creativitatea soluţiilor găsite de organizaţiile participante. Totodată, şi noi avem de învăţat din perseverenţa şi dorinţa lor imensă de a produce o schimbare, cu resurse mai mult sau mai putin generoase. Suntem nerăbdători să vedem cum va fi abordată această problematică şi în Moldova” declară Dejan Petrovic, Manager de Proiect al Premiului pentru Integrare Socială.

Perioada de înscriere pentru ediţia 2011 a Premiului ERSTE pentru Integrare Socială va începe la data de 1 septembrie 2010. Pentru a treia oară, Fundaţia ERSTE va premia proiectele care au ca scop producerea unei schimbări sociale şi crearea unei societăţi care oferă şanse egale şi oportunităţi pentru toţi.
La ediţia de anul trecut au fost înscrise peste 1300 de proiecte din opt ţări care şi-au demonstrat, astfel, interesul deosebit pentru această iniţiativă. Ceremonia de premiere a avut loc la Bucureşti, unde au fost invitaţi toţi câştigătorii. În cadrul ceremoniei, 20 dintre cele mai inovatoare proiecte implicate în activităţi de integrare socială, din cele 8 ţări din Europa de Sud –Est, au beneficiat de premii în valoare de 295,000 euro.
Premiul I, în valoare de 40,000 Euro, a fost acordat unui proiect din Macedonia -“Campania de prevenire a traficului de copii”, dezvoltat de organizaţia neguvernamentală a Femeilor pentru lobby şi acţiune împotriva violenţei şi traficului de femei – Open Gate. Premiul II, în valoare de 30,000 Euro a fost acordat proiectului derulat de Transrural Trust - “Diversificarea modului de viaţă al femeilor văduve din regiunea de vest a provinciei Kosovo” iar premiul III, în valoare de 20,000 Euro, a fost oferit unui proiect din Serbia, denumit “Viaţă independentă pentru persoanele cu dizabilităţi de dezvoltare” şi dezvoltat de Centrul Creativ şi Educaţional pentru Persoanele cu Dizabilităţi de Dezvoltare.

Printre câştigătorii ultimei ediţii s-au numărat şi şase organizaţii din România: Caritas Alba Iulia, Community Support Foundation, Romani Criss, Fundaţia Ruhama, Sense International Romania şi Fundaţia Sf. Francisc.
Acordarea de sprijin financiar câştigătorilor, pentru dedicarea şi implicarea lor constante, este doar unul din beneficiile oferite de acest premiu. În plus, toate proiectele finaliste vor fi incluse într-un set de proiecte cu cele mai bune practici şi vor fi postate pe website-ul Reţelei de Integrare Socială a Fundaţiei ERSTE: www.socialintegration.org/network. De asemenea, vor fi incluse şi în iniţiativa ACCESS, al cărei obiectiv este să pună proiectele finaliste în legătură cu companiile locale, creând, astfel, oportunităţi de finanţare pentru cele dintâi. Mai mult, toate proiectele finaliste vor primi recunoaştere regională pentru eforturile depuse datorită acoperirii media asigurată de consultanţi de relaţii publice profesionişti timp de doi ani după ceremonia de premiere din 2011.


Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:

Fundaţia ERSTE, Departamentul de Comunicare:
Maribel Königer - Tel. +43 50100 15453, E-mail: maribel.koeniger@erstestiftung.org
Andreea Gurau - Tel. +4350 1006 19614, E-mail: andreea.gurau@erstestiftung.org

Tudor Ştefan – Mob. 069143488, E-mail: tustefan@gmail.com


Fundaţia ERSTE
Fundaţia ERSTE îşi desfăşoară activitatea în regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est unde, împreună cu partenerii săi, implementează numeroase proiecte pentru binele public. Fundaţia ERSTE este succesorul legal al primei Case de Economii Austriece, “Erste oesterreichische Spar-Casse”, cu o tradiţie de peste 190 de ani, şi este acţionarul majoritar al Grupului Erste. Cele două misiuni ale sale provin din această veche tradiţie: Fundaţia ERSTE asigură viitorul Grupului Erste ca şi companie independentă şi reinvesteşte profitul în activităţi pentru binele public, devenind, astfel, cea mai mare şi puternică organizaţie de acest fel din Europa Centrală şi de Sud-Est.