Nume
Parola
Vizualizări: 4030
Proiect de consolidare a serviciilor sociale integrate
Bălţi, 25 Iunie 2010 — Consiliului Municipal Bălţi a aprobat, joi, 24 iunie, Memorandumul de colaborare dintre UNICEF, Primăria de Bălţi, Institutul de Reforme Penale şi Asociaţia SOMATO din Bălţi.

În baza acestui memorandum instituţiile respective vor derula un proiect cu durata de 15 luni, suportul financiar, în valoare de circa 800 mii de lei, fiind acordat de UNICEF (Agenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Copii).

Proiectul prevede alocarea unor fonduri Primăriei de Bălţi, care urmează să creeze un centru de resurse în domeniul activităţilor cu copii şi familiile vulnerabile. Autorităţile se vor angaja să asigure schimbul de experienţă dintre asistenţii sociali locali şi din alte comunităţi.

Asociaţia SOMATO va desfăşura un şir de activităţi în cadrul proiectului, acestea axându-se pe elaborarea unor materiale metodologice şi promoţionale. Asociaţia va instrui asistenţii sociali şi toţi vicedirectorii şcolilor din oraşul Bălţi.

Institutul de Reforme Penale va asigura activităţi ce ţin de consolidarea capacităţilor centrelor comunitare pentru copii şi va elabora programe de prevenire a delicvenţei juvenile şi reintegrarea copiilor aflaţi în conflict cu legea.

Consolidarea sistemului local de referinţă pentru a asigura identificarea precoce a copiilor vulnerabili şi accesul acestora la servicii necesare este principalul scop al proiectului. Activităţile din proiect se vor axa pe îmbunătăţirea comunicării şi cooperării dintre sectoare, pentru a preveni „pierderea” copiilor şi adolescenţilor vulnerabili.


# # #


Persoană de contact, Jana Chihai, preşedinta Asociaţiei SOMATO, tel.: +/231/35089