Nume
Parola
Vizualizări: 1575
Tineri din diverse raioane vor fi iniţiaţi în afaceri
Chişinău, 23 Iunie 2010 — La Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei a demarat un proiect de instruire destinat tinerilor din raioanele şi localităţile rurale ale ţării, în cadrul căruia participanţii vor beneficia de instruire şi consultanţă. Proiectul face parte din Programul Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor, componenta I, lansat de Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Programul de instruire a întreprinzătorilor şi dezvoltare a capacităţii antreprenoriale se desfăşoară cu susţinerea Centrului de Formare Continuă al CCI. Conform proiectului, seminare de instruire şi consultanţă vor fi organizate la filialele şi reprezentanţele CCI a Moldovei. Primul ciclu de training-uri are loc în perioada 21 iunie - 2 iulie curent, la filiala Orhei a CCI a Moldovei, la el participând 25 de tineri.

Referindu-se la utilitatea seminarelor, Vitalie Boico, directorul filialei Orhei a CCI a Moldovei a accentuat că proiectul este binevenit, deoarece tinerii au nevoie de susţinere în vederea iniţierii afacerilor. „În cadrul seminarelor participanţii sunt familiarizaţi cu procedura de iniţiere şi planificare a afacerii, managementul financiar etc. Ei pot pune întrebări referitor la problemele practice cu care se confruntă şi obţin răspunsuri de la specialişti calificaţi, ceea ce este foarte important".

La rândul ei, Lolita Nicolau, şef adjunct al Centrului de Formare Continuă al CCI a afirmat că, în calitate de reprezentant al mediului de afaceri, Camera de Comerţ şi Indus este interesată să contribuie la sporirea nivelului şi culturii antreprenoriale a cetăţenilor, fapt ce va contribui la majorarea numărului de întreprinzători şi se va îmbunătăţi calitatea pregătirii practice a tinerilor în domeniul iniţierii propriei afaceri. „Aceasta este una din sarcinile de bază ale Camerei de Comerţ şi Industrie care, prin intermediul Centrului de Formare Continuă, organizează training-uri şi seminare pentru mediul de afaceri, în diverse domenii: marketing, management, legislaţie, tehnologii informaţionale, limbi străine etc", a precizat sursa citată.

Scopul Programului de instruire a întreprinzătorilor şi dezvoltare a capacităţii antreprenoriale este promovarea şi facilitarea implicării tinerilor din Moldova în activitatea de business.
Următorul ciclu de seminare se preconizează să aibă loc în perioada 5-16 iulie 2010, la filiala Tighina, pentru tinerii din raionul Ştefan Vodă.
www.chamber.md