Nume
Parola
Vizualizări: 3097
Concurs de selectare a participanţilor la Trainingul „Monitorizarea situaţiei privind aplicarea torturii şi relelor tratamente pe motiv de discriminare”
Chişinău, 14 Iunie 2010 — Asociaţia “Promo-LEX” în parteneriat cu “Equal Rights Trust” anunţă Concurs de selectare a participanţilor la Trainingul „Monitorizarea situaţiei privind aplicarea torturii şi relelor tratamente pe motiv de discriminare”. Trainingul este realizat în cadrul Proiectului „Consolidarea protecţiei juridice şi sporirea nivelului de conştientizare cu privire la aplicarea relelor tratamente pe motiv de discriminare în Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană”, proiect susţinut financiar de Uniunea Europeană.

Trainingul este destinat: juriştilor, avocaţilor şi apărătorilor drepturilor omului, membrilor ONG care promovează şi apără drepturile femeilor, persoanelor cu disabilităţi, minorităţilor etnice, sexuale, religioase.

Scopul trainingului: Formarea şi consolidarea capacităţilor de monitorizare a situaţiei privind aplicarea torturii şi a tuturor formelor de rele tratamente pe motiv de discriminare la reprezentanţii societăţii civile din Moldova .

În cadrul trainingului vor fi abordate următoarele subiecte:
Corelaţia dintre discriminare şi tortură, tratamente crude, inumane sau degradante, discriminare - aspecte juridice conceptuale;
Tortură, tratamente crude, inumane sau degradante aplicate pe motiv de discriminare în bază de gen - concepte, legislaţie şi jurisprudenţă;
Tortură, tratamente crude, inumane sau degradante aplicate pe motiv de discriminare în bază de rasă;
Tortură, tratamente crude, inumane sau degradante aplicate pe motiv de discriminare în bază de orientare sexuală şi identitate gender;
Tortură, tratamente crude, inumane sau degradante aplicate pe motiv de discriminare în bază de disabilitate;
Standarde şi bune practici în investigarea cauzelor de aplicare a relelor tratamente pe motiv de discriminare;
Prevenirea fenomenului de aplicare a relelor tratamente pe motiv de discriminare.

Echipa de Formatori: Equal Rights Trust, Londra
Durata Trainingului: 2 zile
Perioada trainingului: 29-30 Iulie, 2010
Locul desfăşurării trainingului – va fi anunţat participanţilor selectaţi pentru training.
Costurile de participare: cazare, alimentare, transport tur-retur, materiale training – vor fi acoperite de organizatori.
Limba de lucru – Engleza (va fi asigurată traducerea simultană în limba Română).
Participanţii vor primi Certificate de Participare

Dosarul de participare va include: Curriculum Vitae + Formularul de aplicare (în anexă, sau poate fi descărcat de pe pagina web: http://www.promolex.md/index.php?module=announcements&cat=0&item=269)
Termen limită de prezentare a Dosarelor de participare - 30 Iunie 2010 (17:00). Dosarele se vor depune on-line la adresa olga_manole@promolex.md
Preselecţia candidaţilor se va face pe baza dosarului de participare. Rezultatele selectării vor fi anunţate la 10 Iulie 2010. Doar persoanele selectate vor fi contactate.
Pentru informaţii suplimentare, vă puteţi adresa la Asociaţia Promo-LEX

Persoane de contact
Olga Manole, Coordonator Proiect
Asociaţia Promo-LEX
Tel: 449626, 492684
Fax: 450024
GSM: 069177101
E-mail: olga_manole@promolex.md


Doina Ioana Străisteanu
Jurist și Expert în Drepturile Omului
Tel./Fax 211622
GSM 068592222
e-mail: straisteanu_doina@hotmail.com;
distraisteanu@dis.md
www.dis.md